Ulaşım

Cadillac ilk elektrikli otomobilinin fotoğraflarını paylaştı

cadillac

GM kısa bir süre önce Cadillac‘ın elektrikli otomobil pazarındaki öncü markası olabileceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerinden çok zaman geçmeden Cadillac markalı ilk tam elektrikli otomobilin fotoğrafları yayınlandı.

Cadillac’ın paylaşımında fotoğraflar dışında ekstra bir detay bulunmuyor. Elektrikli otomobilin ismi ve özellikleri şu an için bilinmiyor. Cadillac’tan yapılan açıklamaya göre, bu bilgiler otomobilin piyasaya çıkışı yaklaştığında kamuoyuyla paylaşılacak. Ancak mevcut işaretler, Cadillac’ın elektrikli otomobil pazarında agresif bir oyuncu olacağını ve hem pazarın geneli hem de üst segment için aktif bir tavır takınacağını gösteriyor.

Paylaşılan görseller, Cadillac’ın ilk elektrikli otomobilinin sedan ve SUV birleşimi bir “crossover” olacağını gösteriyor. Otomobilde GM’in “BEV3” adını taşıyan yeni nesil elektrikli otomobil platformu kullanılacak. Söz konusu platform, farklı araç tipleri için esnek bir kullanım imkanı sağlıyor. Önden, arkadan ve dört çekiş konfigürasyonlarını oluşturmaya izin veriyor. Bu sayede otomobilin geliştirme sürecinin daha kısa sürebileceği ve GM’nin piyasadan gelen taleplere daha hızlı yanıt verebileceği belirtiliyor.

Cadillac, GM’nin elektrikli otomobil pazarında Tesla ile mücadele stratejisinde önemli bir görev üstlenecek gibi görünüyor. Komutayı Chevrolet’den devralacağa benzeyen Cadillac’ın neler yapabileceği zaman içinde anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER