Ulaşım

GM lüks elektrikli otomobil seçeneklerine Cadillac Escalade IQ’yu ekliyor

cadillac escalade iq

GM en popüler modellerinden biri olan Cadillac Escalade SUV’nin tamamen elektrikli yeni bir versiyonunu hazırlamak için çalışıyor. Bu elektrikli versiyon Escalade IQ adıyla yollara çıkacak.

Escalade IQ, Cadillac’ın portföyündeki diğer elektrikli modellerin yanında yerini alacak. Söz konusu modeller arasında sınırlı sayıda üretilen ultra lüks seçenek Celestiq ve daha geniş bir kitleye hitap eden ve ABD’de 64 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılan Lyriq SUV bulunuyor. Bütün bunların GM’nin 2030’a kadar Cadillac’ı sadece elektrikli otomobiller satan bir markaya dönüştürme hedefiyle bağlantılı olduğunu söylemekte fayda var.

Escalade IQ da GM’in mevcut ve gelecek diğer elektrikli otomobilleri gibi Ultium platformu üstüne inşa edilecek gibi görünüyor. Bu platformu temel alarak geliştirilen modeller arasında Chevrolet Equinox EV, Silverado ve Hummer EV bulunuyor.

Elektrikli otomobillere olan talep arttıkça üreticiler de bu modellere yöneliyor. Özellikle SUV formatındaki elektrikli otomobillerin sayısı önümüzdeki dönemde artacak gibi görünüyor. Bunlara son olarak Kia EV9 eklenmişti. Ancak Escalade IQ’nun daha üst sınıf bir seçenek olacağını hatırlatmakta fayda var.

Cadillac Escalade IQ için ne kadar ödemek gerekecek?

Son Cadillac Escalade, şimdiye kadarki en uzun ve en geniş model olma özelliğini taşıyor. Yakıtla çalışan Escalade hâlihazırda 80 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. GM’in Hummer EV için belirlediği başlangıç fiyatı ise 100 bin dolar. Escalade IQ’nun başlangıç fiyatının daha yüksek olacağını tahmin etmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER