Ulaşım

Cadillac’ın ilk elektrikli otomobili yakında tanıtılacak

cadillac elektrikli

Cadillac, ilk elektrikli otomobilinin ilk duyurusunu geçtiğimiz yılın ocak ayında yapmıştı. Şirket, elektrikli otomobilin resmi tanıtım tarihini konusunda ilk somut bilgiyi verdi. Cadillac’ın ilk tamamen elektrikli otomobili önümüzdeki nisan ayında resmen gözler önüne çıkacak.

Şirketin başkanı Steve Carlisle, otomobilin tanıtım tarihini ABD Ulusal Otomobil Satıcıları Birliği Konferansı’nda yaptığı konuşmada açıkladı. Cadillac’ın elektrikli otomobilinde şirketin kendi geliştirdiği BEV3 platformu kullanılacak. Bu platform, şirketin daha sonra çıkaracağı diğer elektrikli otomobillerin de temelini oluşturacak.

Carlisle, elektrikli otomobilin ilk duyurusu yapıldığında BEV3 platformu hakkında bazı bilgiler vermişti. Cadillac’ın başkanı, BEV3’ün mimari tasarımı sayesinde batarya paketlerinin otomobile buz küplerinin buz küpü tepsisine yerleştiği şekilde yerleştirilebildiğini belirtmişti. Bu da mimarinin farklı araç türlerinde, menzilden fedakarlık etmeden kullanılabilmesini mümkün hâle getiriyor.

Cadillac, 2030 itibarıyla portföyündeki önemli otomobillerin büyük kısmını elektrikli hâle getirmeyi hedefliyor. Bu hedefe giden yoldaki ilk adım olan elektrikli crossover’ın tanıtımının New York Otomobil Fuarı’nda veya başka bir etkinlikte yapılabileceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER