Teknoloji

ByteDance TikTok’un ABD operasyonunu satmayacak

tiktok algoritma

Son zamanların hızla yükselen ve oldukça tartışılan sosyal ağı TikTok’un ABD operasyonunun satılması ihtimalinin ortadan kalktığı söyleniyor. Çin hükümetinin kontrolündeki CGTN’nin haberine göre; TikTok’un sahibi olan ByteDance, ABD operasyonunu Microsoft’a veya Oracle’a satmayacak. Şirket, uygulamanın kaynak kodunu da bir Amerikan şirketiyle paylaşmayacak. Microsoft, TikTok’u satın almaya yönelik görüşmelerin sonuçsuz kaldığını duyurmuştu.

ByteDance’in Oracle ile koşulları karışık bir anlaşma üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu anlaşma çerçevesinde tarafların birbirlerinin “güvenilir teknoloji ortağı” olacağı ve birbirlerinin kuruluşlarından hisse alacakları belirtiliyor.

CGTN’nin haberinde, Çin’in ihracat yasağı veya kısıtlaması bulunan teknolojileri güncellediği bilgisi de yer alıyor. Bazı uzmanlar, Çin hükümetinin bunun kendi onayı olmadan TikTok’un bir Amerikan şirketine satılmasını engellemek için yaptığını belirtiyor.

Haberde, ByteDance’in yapay zekâ ve diğer alanlarda çok sayıda ileri teknolojiye sahip olduğuna dikkat çekilirken; bunlardan bazılarının Çin hükümetinin revize ettiği belgelerdeki maddelerle bağlantılı olduğu ifade edildi.

ByteDance cephesinden henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Şirketin başkanı Zhang Yiming şu an için sadece kullanıcıların, iş ortaklarının, içerik sahiplerinin ve çalışanların yararına olacak bir çözüm bulmaya odaklandıklarını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER