Teknoloji

ByteDance sanal gerçeklik başlığı üreticisi Pico’yu satın alıyor

pico sanal gerçeklik bytedance

TikTok’un çatı şirketi ByteDance, sanal gerçeklik başlığı üreticisi Pico’yu satın aldığını açıkladı. Şirket tarafından CNBC’ye gönderilen açıklamada, Pico’nun kapsamlı donanım ve yazılım teknolojilerinin ve hem derin hem de yetenekli ekibinin şirketin sanal gerçeklik alanındaki uzmanlığının ByteDance’e hem kısa vadede hem de uzun vadede yardımcı olacağını belirtti.

Pico, Neo serisi sanal gerçeklik başlıklarıyla tanınıyor. Bunların en yenisi Neo 3 olmuştu. Hem profesyonellere hem de bireysel kullanıcılara yönelik ürünler geliştiren Pico, haziran ayına ait IDC verilerine göre sanal gerçeklik pazarının üçüncü sırasında yer alıyor. Neo 3’ü sadece Çin’de çıkaran şirket, Neo 3 Pro ve Neo 3 Pro Eye modellerini hem Avrupa’da hem de Kuzey Amerika’da satışa sunacak.

ByteDance denince herkesin aklına doğal olarak TikTok geliyor. Ancak şirket portföyüne daha fazla boyut kazandırmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Mart ayında mobil oyun stüdyosu Moonton’u satın alan ByteDance, 2019’da da Jiangsu Pro 3 adını taşıyan akıllı telefonunu Çin’de piyasaya sürmüştü.

Pico’nun satın alınması ile birlikte ByteDance ürün yelpazesine sanal gerçeklik başlıklarını da eklemiş oluyor. Bu satışın Pico’nun ürün çıkış stratejisini nasıl etkileyeceği de merak ediliyor. Pico şimdiye kadar Facebook’un sahibi olduğu Oculus ile doğrudan rekabete girmekten çekinmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER