Teknoloji

TikTok’un sahibi ByteDance sanal gerçekliğe büyük yatırım yapacak

tiktok universal

TikTok‘un sahibi olan ByteDance sanal gerçeklik pazarındaki iddiasını artırmaya hazırlanıyor. Protocol sitesinin haberine göre, şirket sanal gerçeklik içeriklerine yüklü miktarda para akıtmaya hazırlanıyor.

ByteDance bu büyük yatırım kapsamında işe yeni personel alımına başlamış gibi görünüyor. Protocol’un haberine göre, ByteDance’in geçtiğimiz yıl satın aldığı sanal gerçeklik başlığı üreticisi Pico, 40’tan fazla iş ilanı vermiş durumda. İşe alım yapılacak pozisyonların büyük kısmı, Pico Studios’un ABD’nin Kaliforniya ve Washington eyaletlerinde bulunuyor.

Pozisyonların çeşitliliği ise VR oyun stratejisi liderliğinden oyun operasyon müdürlüğüne kadar uzanıyor. Diğer pozisyonlar ise Pico’nun cihaz alanına da yoğunlaşacağını gösteriyor. Optik mühendisi ve sistem tasarımı elektrik mühendisi de Pico’nun aradıkları arasında bulunuyor.

Protocol’de yer alan habere göre, Pico’nun tüketici satışları yöneticisi araması da şirketin ABD pazarında boy göstereceğinin işaretini veriyor. Bu pozisyon için verilen ilanda işe alınacak kişinin Pico’nun ürünlerinin ABD pazarında satış ve pazarlamasından sorumlu olacağı belirtiliyor.

ByteDance sanal gerçeklik pazarında zorlu bir rekabete girecek gibi görünüyor. Henüz büyüme aşamasında olan Pico’nun karşısında Meta, HTC, Valve ve PlayStation gibi rakipler bulunuyor. Pico’nun amiral gemisi başlığı Pico Neo 3 Link, mayıs ayında Avrupa’da 449 avro fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu.

İLGİLİ HABERLER