Teknoloji

ByteDance’in kurucusu CEO’luktan istifa etti

bytedance

ByteDance CEO’su Zhang Yiming, görevinden ayrıldığını açıkladı. TikTok’un dünyanın en başarılı girişimlerinden biri hâline gelmesinde önemli pay sahibi olan Zhang, ByteDance’i 2012’de Liang Rubo ile birlikte kurmuştu. Zhang, CEO koltuğunu da Liang’a devredecek. Liang hâlihazırda ByteDance’de insan kaynaklarından sorumlu yönetici konumunda.

Kararını şirket çalışanlarına bir mektupla duyuran Zhang, başka bir rolde daha etkili olacağı düşüncesiyle bu kararı aldığını belirtti. Zhang, ByteDance’i kurmadan önceki fikirlerine hâlâ bağlı olduğunu ve bu fikirleri güncelleyerek kendisine meydan okumadığını belirtti.

Zhang’in mektubunda şu ifadeler yer alıyor: “Günlük yönetim gibi konularda başkalarının süreci daha iyi yönetebileceğine inanıyorum. İşin aslı, iyi bir yöneticide olması gereken özelliklerden bazılarına sahip değilim. Organizasyon ve pazar ilkelerini analiz etmek daha çok ilgimi çekiyor. İnsanları yönetmektense bu teorilere daha fazla zaman ayırmak istiyorum. Ayrıca pek sosyal olmadığımı ve müzik dinlemek, okumak ya da gündüz düşleri kurmak gibi tek başına yapılabilecek aktivitelerle daha ilgili olduğumu belirtmem gerekiyor.”

Yeni CEO Liang için “paha biçilemez bir iş ortağı” tanımlamasını yapan Zhang, ByteDance CEO’luğunu devretmek için süreci mart ayında başlattıklarını belirtti. Sürecin altı ay içinde tamamlanacağını söyleyen Zhang, yeni görevinde “uzun soluklu strateji, kurumsal kültür ve sosyal sorumluluk” gibi konulara odaklanacağını da dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER