Teknoloji

TikTok’un sahibinden Çin’in tepkisini çeken uygulama

bytedance

TikTok‘un sahibi olan ByteDance, Çin dışındaki ülkelerde sansürle suçlanıyor. Ancak şirket, ana vatanı Çin’de tam tersi bir suçlamayla karşı karşıya. Çin Siber İdaresi, ByteDance’in ortak çalışma uygulaması Feishu‘nun faaliyetlerini yaklaşık bir ay için askıya almasını istedi.

Çin hükümetinin bu talebinin nedeni, Feishu’nun haber kaynağında Facebook ve Twitter gibi ülkede yasaklı olan platformlardan gelen içeriklerin de gösterildiğinin fark edilmesi. Bu akış geçtiğimiz ay içinde uygulamadan kaldırılsa da, söz konusu tedbir Çinli yetkililer için yeterli olmamış gibi görünüyor.

Feishu’nun Çin dışındaki ülkelerde kullanım için geliştirilen versiyonu olan Lark uygulaması ise bu süreçten etkilenmemiş biçimde çalışmaya devam ediyor.

ByteDance bir süredir kurumsal uygulama pazarında da söz sahibi olmak için çalışıyor. TikTok’la sosyal medyada gösterdiği başarıyı bu alanda tekrarlamak isteyen şirketin hedefleri için bu durumun pek de iyi olmadığı söylenebilir. Tüm bu yaşananlar, hem ByteDance’in hem de diğer Çinli şirketlerin faaliyetlerinin Çin’in resmi politikalarına olan bağımlılığını göstermesi açısından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER