Eğlence

TikTok’un sahibinden yeni müzik girişimi hazırlığı

bytedance

TikTok‘un sahibi ByteDance, farklı alanlarda da şansını denemekten vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Kısa süre önce akıllı telefon pazarına giren şirket, bir yandan da bir çevrimiçi müzik platformu kurmak için görüşmeler yürütüyor. Bu konudaki ilk haberler geçtiğimiz mayıs ayında gelmişti. ByteDance’in kuracağı platformun sosyal medyayla da güçlü bağlantılarının bulunması bekleniyor.

ByteDance’in uygulamasında şarkılarla eşleştirilebilecek ve daha sonra arkadaşlarla paylaşılabilecek kısa ve aranabilir video kliplerin bulunacağı söyleniyor. Servisin aylık abonelik bedelinin de Spotify ve Apple Music gibi rakiplerine kıyasla daha düşük olacağı belirtiliyor.

ByteDance’in katalog lisansı almak için Sony, Universal ve Warner ile görüşmelerini sürdürdüğü söylense de, servisin beklenenden daha kısa bir sürede doğabileceğine de dikkat çekiliyor. Servisin Brezilya, Hindistan ve Endonezya gibi ülkelerde önümüzdeki ay itibarıyla faaliyete geçeceği belirtiliyor. Kaynaklar, servisin hemen olmasa da ilerleyen dönemlerde ABD gibi ülkelerde de kullanıma sunulacağını iddia ediyor.

Çevrimiçi müzik servisi ByteDance için doğru adım mı?

ByteDance’ten şimdilik konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak şirket için bir çevrimiçi müzik servisi kurmanın mantıklı bir adım olduğu rahatlıkla söylenebilir.

ByteDance’in ana motoru konumundaki TikTok’un başarısında müzik oldukça büyük bir rol oynuyor. TikTok’la 1 milyardan fazla kişiye ulaşan şirket, bu kitlenin belli bir kısmını bile yeni servisine yönlendirebilmesi durumunda önemli bir başarıya ulaşabilir. Daha uygun aylık abonelik ücreti, bu hedefi yakalama konusunda ByteDance’in en önemli silahı olacak gibi görünüyor. Ancak ByteDance, hâlihazırda belli bir müzik platformuna abone olanları kendisine çekme konusunda sıkıntı yaşayabilir

İLGİLİ HABERLER