Teknoloji

TikTok’un sahibi ByteDance yeni bir sürpriz peşinde

tiktok

Popüler video uygulaması TikTok‘un sahibi ByteDance, yeni bir sürpriz peşinde gibi görünüyor. The Financial Times‘ın haberine göre, şirket kendi akıllı telefonunu geliştirmek için çalışıyor. Akıllı telefonla birlikte ByteDance’in portföyündeki uygulamaların ön yüklü olarak sunulacağı söyleniyor. Söz konusu uygulamalar arasında TikTok’un yanı sıra haber uygulaması Jinri Toutiao’nun bulunacağı söyleniyor. ByteDance’in üzerinde çalıştığı öne sürülen çevrimiçi müzik servisinin uygulamasının da telefonla birlikte ön yüklü olarak sunulacağı iddia ediliyor.

The Financial Times’ın haberinde ByteDance CEO’su Zhang Yiming‘in uzun süredir şirketin uygulamalarının ön yüklü olarak sunulduğu bir akıllı telefonu düşlediği belirtiliyor. Bu yılın başlarında telefon üreticisi Smartisan ile bir anlaşma yapan ByteDance’in bu anlaşmayla Smartisan’ın patent portföyünün ve çalışanlarının bir kısmına sahip olduğu belirtiliyor. Şirketten o dönemde yapılan açıklamada Smartisan işbirliğinin odak noktasında eğitim alanındaki fırsatları keşfetmek olduğu belirtilse de, son haberler işe başka bir boyut kazandırıyor.

Haberde akıllı telefonun tasarımı ve hedef pazarları konusunda bir bilgi yer almıyor. Ancak Çin ve ABD arasındaki gerilimin Çinli şirketlere yansımasından ByteDance’in de etkilenebileceği belirtiliyor. ByteDance’in problem yaşadığı ülkeler arasında ise Hindistan öne çıkıyor. Şirketin amiral gemisi TikTok, Hindistan tarafından kültürel yozlaşmayı hızlandırdığı gerekçesiyle bir süreliğine yasaklanmıştı.

The Financial Times’ın haberinde ByteDance’in telefonunun başarısı konusunda oldukça karamsar bir tavır takınılması dikkat çekiyor. Hem Facebook’un hem de Amazon’un uygulamalarını ön yüklü şekilde sunduğu telefonların başarısızlığını hatırlatan gazete, aynı akıbetin ByteDance için de geçerli olabileceği uyarısını şimdiden yapıyor.

İLGİLİ HABERLER