Eğlence

Byte Vine’ın bayrağını ilkbahardan itibaren tekrar dalgalandıracak

byte
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir zamanların popüler kısa video uygulaması Vine, yeni bir isimle geri dönüyor. Servisin kurucularından Dom Hofmann, Vine’ı yeniden canlandırmak için sürdürdüğü çalışmalarda nihayet somut bir noktaya ulaşmışa gibi görünüyor. Hofmann, Vine’ın Byte adını taşıyacak selefinin 2019’un ilkbaharında yayınlanacağını açıkladı.

Twitter, Vine’ı 2012’de henüz faaliyete geçmeden önce satın almıştı. Mikro blog servisi, uygulamayı dört yılın sonunda kapatmıştı. Vine, görece kısa ömürlü olmasına rağmen, video içerik hazırlayanlar için son derece popüler bir platform olmuştu. Yola Vine’da çıkan pek çok sosyal medya fenomeni daha sonrasında Instagram, Twitch ve YouTube gibi platformlara yönelmişti. Kısa video platformu olarak Vine’ın yerini ise TikTok almıştı.

Vine‘ın kurucularından Hofmann, servisi yeniden canlandırmak için harekete geçmiş ve bu yeniden doğuş projesini “V2” ismiyle oldukça şeffaf bir şekilde yürütmeye başlamıştı.

Byte için yürütülen çalışmalar askıya alınmıştı

Geçtiğimiz kasım ayında başlayan V2 projesini mayıs ayında finansal ve lojistik sorunlar nedeniyle askıya alan Hofmann, projenin forum sayfasını ise açık tutmuştu. Aradan geçen yaklaşık 6 aylık dönemde sorunları çözmeyi başarmış gibi görünen Hofmann, hem Byte ismini hem de yayın tarihini açıklayarak Vine’ı hâlâ unutamayanları sevindirdi. Hofmann yeni platformun logosunu paylaşmayı da ihmal etmedi. Byte’ın beklentileri karşılayıp karşılamayacağını görmek için ise önümüzdeki ilkbahara kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER