Teknoloji

Buzz’ın fişini çeken Google bundan böyle Google+’ya daha fazla odaklanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google geçtiğimiz ay Google+’yı genel kullanıma açtıktan sonra sunduğu sosyal ağ servislerinde birtakım düzenlemeler ve temizlik yaptı. Bunun sonucunda geçtiğimiz yılın başlarında tanıtılan Google Buzz da tarihe karışıyor. Google’ın servislerden sorumlu başkan yardımcısı Bradley Horowitz tarafından dün yayınlanan blog yazısında başarının yapılan işe odaklanmanın yanı sıra ne yapmadığını bilmeyi gerektirdiğini, bu nedenle çeşitli ürünleri kapattıklarını dile getirdi.

Google Buzz’ın fişi önümüzdeki birkaç hafta içinde çekilecek ve şimdilik iyi gidiyor gibi görünen Google+’ya odaklanılacak. Horowitz, şirketinin Google Buzz’daki hatalardan ve bunun kapatılmasından çok ders çıkardığını ve şirketin bundan böyle, kullanıcı sayısının 40 milyonu geçtiği söylenen Google+ için gerçekten mükemmel özellikler sunmaya odaklanabileceğini vurguladı. Öte yandan geçtiğimiz temmuz ayında kapatılacağı duyurulan Google Labs’in içindeki tüm servisler de boşaltıldı.

Google Labs’te yer alan bazı projeler başarılı olan ürünlerin içine entegre edilirken, geri kalanlar da sonlandırıldı. Bunun yanında, Horowitz Kod Arama, iGoogle’ın sosyal özellikleri ve Google Arama içinde sunulan Üniversite Araştırma Programı da 15 Ocak 2012 tarihi itibariyle kapatılmış olacak.

İlgili – Google Blog

İLGİLİ HABERLER