Teknoloji

BuzzFeed, yapay zekâ destekli seyahat rehberleri yayınlamaya başladı

buzzfeed yapay zeka
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BuzzFeed, Futurism’in haberine göre, yapay zekâ (AI) tarafından yazılmış içeriğe olan ilgisini artırarak, AI tarafından oluşturulan seyahat rehberleri yayınlamaya başladı. Yayıncının ilk AI üretimi içerikleri, büyük ölçüde zararsız olan ve rastgele soruların yer aldığı testlerdi; ancak seyahat rehberleri, farklı destinasyonlar hakkında arama trafiğini çekmeye yönelik daha cüretkar bir hamle gibi görünüyor.

BuzzFeed’in “Buzzy” adlı AI aracı tarafından oluşturulan seyahat makalelerinin tam listesini burada görebilirsiniz. Şu anda, Fas, Stockholm ve Cape May, New Jersey gibi yerleri kapsayan 44 makale bulunuyor. Makaleler, “Buzzy the Robot (yani Yaratıcı AI Asistanımız) yardımıyla yazılmış olsa da, insan fikirleri tarafından desteklenmektedir.” şeklinde ifade ediliyor. Yazılmış her bir makalenin başında, makalenin bir insan ve Buzzy iş birliğiyle yazıldığı belirtiliyor.

Seyahat makaleleri için, Buzzy robotunun ve insan editörlerin bazı yazı alışkanlıkları olduğu görülüyor. Futurism tarafından belirtildiği gibi, pek çok makalede ortak ifadeler yer alıyor. Örneğin, “şimdi, ne düşündüğünüzü biliyorum” ifadesini, o yerle ilgili bir soru önermesiyle sıklıkla kullanıyorlar. Ayrıca, Buzzy’nin ürettiği neredeyse her şeyin, “gizli hazine” ifadesini kullandığı tespit edildi.

İlginizi çekebilir

BuzzFeed sözcüsü Juliana Clifton, The Verge’e yaptığı açıklamada, bu ilk seyahat makaleleri dizisinin, şirketin editoryal kadroda olmayan çalışanlarının katılımıyla oluşturulduğunu belirtiyor. Clifton, ileride BuzzFeed’in AI araçlarının, şirketin “Add Yours” formatına benzer şekilde, okuyucu katkılarına dayalı makaleler yazmaya yardımcı olabileceğini belirtiyor.

Clifton, “Yeni formatlar deneyerek, yazı veya içerik yaratma konusunda resmi bir geçmişe sahip olmayan herkesin sitemizde fikirlerini ve benzersiz bakış açılarını sunmalarına imkan tanımak istiyoruz.” diyor. Clifton, insan editörlerin faaliyetlere dahil olduğunu ve şirketin AI destekli formatlarını geliştirirken, insanların iş birlikçi ve editör olarak süreçte yer alacağı yöntemler olacağını söylüyor.

Ancak, şu anda seyahat makalelerinin kalitesi pek yüksek görünmüyor. Güzel resimler ve genel destinasyon tavsiyeleri bulunsa da, BuzzFeed’in rehberlerinin, detaylı bir seyahat planlaması için gerekli bilgileri sunmayacağı söylenebilir.

BuzzFeed’in AI ile yazılmış seyahat rehberleri üzerine yaptığı denemeler, ocak ayında OpenAI araçlarını kullanarak içeriği kişiselleştireceğini açıklamasının ardından gelen bir adım olma özelliğini taşıyor. CNET de haberleri hazırlamak için AI kullanıyordu, ancak bu uygulama, ortaya çıktıktan kısa süre sonra durdurulmuştu.

İLGİLİ HABERLER