Eğlence

Buzz Aldrin sanal gerçeklik ile Mars yolculuğuna rehber oluyor

buzz aldrinNASA, 2030’lı yıllarda insanlığın Mars’ı bizzat keşfetmesini amaçlıyor. Ay’a ayak basan ikinci insan olan Buzz Aldrin ise “Cycling Pathways to Mars” isimli sanal gerçeklik filmiyle kızıl gezegenin tanınmasını sağlıyor.

Aldrin, uzun süredir Mars’a yolculuğun en önemli destekçileri arasında yer alıyor. Yolculuğun yakın zamanda gerçekleştirilmesini isteyen ünlü astronot, geçtiğimiz yıl Mars HoloLens deneyimi projesinde NASA ile birlikte çalışmıştı. Aldrin, 10 dakikalık sanal gerçeklik filmiyle de bu planların hızlanmasına katkıda bulunmayı istiyor.

SXSW kapsamında filmi anlatmak için sahneye çıkan Aldrin, “Keşfederiz veya tükeniriz” sözleriyle Mars’a yolculuğun önemine dikkat çekti. Ünlü astronotun anlatıcılığını yaptığı kısa film hâli hazırda Steam üzerinden indirilip HTC Vive ile izlenebiliyor. Filmin yakında Oculus Rift üzerinden de izlenebileceği açıklandı.

Pahalı bir sanal gerçeklik başlığına sahip olmayanlar ise filmin 360 derece fragmanını YouTube’da izleyebilecek. Filmde Aldrin’in 225 milyon kilometre uzunluğundaki yolculuğa dair önerileri ve Mars’ta yapılması gerekenlere dair yorumları bulunuyor.

Buzz Aldrin: Mars yolculuğunda gezegenlerin uydularından faydalanılabilir

Aldrin, hem gidişi hem de dönüşü altı ay sürecek yolculukta süreci kolaylaştırmak adına Dünya ve Mars’ın uydularından yararlanılabileceğine inanıyor.

Mars yolculuğu gerçekleşmeden önce yoğun çalışma ve araştırmalar yapmak gerekiyor. Ancak bu ve benzeri sanal gerçeklik deneyimleri hem astronotların hazırlanması hem de kamuoyunun olayı daha iyi kavraması için önemli olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER