Teknoloji

Bütün Lumia Windows Phone 8 cihazları Windows 10 güncellemesini alacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-lumia-1520-inceleme-00024

Eğer bir Windows Phone 8 cihazına sahipseniz ve cihazınızın gelecek yıl çıkacak Windows 10 sürümüne güncelleneceği noktasında endişe taşıyorsanız, rahat olun. Microsoft bütün Lumia cihazlarının güncellemeyi alacağını açıkladı.

Lumia’nın resmi Twitter hesabından paylaşılan bilgiye göre, bütün Lumia Windows Phone 8 cihazları için Windows 10 güncellemeleri olacak. Ayrıca gelecekte yeni Windows 10 modelleri de çıkarılacak.

Yapılan açıklamada “Windows 10” teriminden bahsedilmesi, “phone” kelimesinin kullanılmaması, Microsoft’un gelecek nesil işletim sistemiyle ilgili stratejisinin ipuçlarını veriyor. Microsoft Windows 10’un tek bir marka olarak bilgisayar, tablet, akıllı telefon ve diğer akıllı cihazların hepsini kucaklamasını istiyor.

Zaten Microsoft CEO’su Satya Nadella da yakın geçmişte şirketinin gelecek nesil Windows’u üç farklı işletim sistemi yerine bütün ekran boyutlarına hitap eden birleştirilmiş bir işlerim sistemi olarak çıkarmayı hedeflediğini kaydetmişti.

Microsoft “bütün” Lumia Windows Phone 8 cihazları dediğine göre, 2012’nin ikinci yarısında çıkan Lumia 920 ve 820’den başlayarak piyasaya çıkmış bütün Lumia cihazlarının zamanı geldiğinde Windows 10’u almasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER