EğlenceTeknoloji

Butter Royale: Apple Arcade için çocuk dostu Fortnite klonu

butter royale

Apple‘ın abonelik tabanlı çevrimiçi oyun platformu Apple Arcade‘in sıra dışı ve bağımsız oyunları bulmak için iyi bir kaynak olduğu söylenebilir. Boş zaman varken ve internet bağlantısı yokken deneyimlemeye oldukça uygun bu oyunlar arasına bir yenisi daha katıldı. Butter Royale adını taşıyan bu yeni oyun, Apple Arcade abonelerine “çocuk dostu” bir Fortnite deneyimi vadediyor.

Pek çok kişinin aklına “Fortnite çocuklara uygun bir oyun değil miydi?” sorusu gelebilir. Oyunda gerçek dünyadan esinlenerek tasarlanmış silahlar sunulduğu için Fortnite’ı “çocuklara uygun” şeklinde tanımlamak pek kolay olmuyor. Butter Royale’de oyuncular ateşli silahlar kullanmıyor.

Butter Royale’in tanım bölümünde oyun şu kelimelerle anlatılıyor: “Yakın bir gelecekte silahlar için küresel bir yasak uygulanmaktadır. İnsanlar rekabetçi aksiyon açlıklarını dindirmek için Butter Adası’ndaki yemek savaşına katılmaktadır. “Besinle Yönetilen Makineler” olarak adlandırılan silahlar kullanan oyuncular, beş dakikalık müsabakalarda birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışıyor. Oyuncuların bunu yaparken kendilerini tereyağ sellerinden de koruması gerekiyor.”

Butter Royale’deki bazı silah isimlerinin oldukça eğlenceli ve absürt olduğu söylenebilir. Mayonator3000, Breadzooka ve Sniparmesan söz konusu eğlenceli ve absürt isimler arasında ilk öne çıkanlar oluyor.

Butter Royale’in altında Singapur merkezli Mighty Bear Games isimli oyun stüdyosunun imzası bulunuyor. Candy Crush’ın geliştiricisi olan stüdyonun Singapur ofisiyken bağımsız bir yapıya dönüşen stüdyo, her yaştan çocuğun oynayabileceği ve şiddet unsurları barındırmayan bir oyun geliştirmeyi istediğinin altını çiziyor.

Butter Royale çevrimdışı olarak da oynanabiliyor

Butter Royale’de oyuncuların yapay zekâ ile mücadele edebildiği bir çevrimdışı oyun modu mevcut. Çevrimiçi modda ise 32 oyuncu tek başına veya dört kişiden oluşan kadrolarla beş dakikalık maçlarda karşı karşıya geliyor. Burada oyuncular bir yandan rakiplerini alt ederken, bir yandan da kaynak stoklamak ve tereyağı selinden korunmak için çaba gösteriyor.

Oyuncular farklı yaş ve cinsiyetlerdeki 52 karakter arasından seçim yapabiliyor. Butter Royale, tıpkı diğer Apple Arcade oyunları gibi, ekstra oyun içi satın alma unsurları barındırmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER