Eğlence

Burger King “etsiz Whooper” açılımının kapsamını genişletiyor

burger king etsiz whooper
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Burger King, 8 Ağustos’tan itibaren ABD’deki 7 bini aşkın restoranında etsiz Whooper satacak. Asıl adı “Impossible Whooper” olan etsiz hamburgerin özelliği, içindeki köftenin et kullanılmadan yapılmış olması.

Whooper’ın “yalancı” köfteli versiyonunun fiyatı, standart versiyonundan 1 dolar daha fazla. Impossible Foods tarafından üretilen etsiz köfte, ilk olarak nisan ayında ABD’nin St. Louis şehrindeki Burger King restoranlarında kullanılmaya başlamıştı. Standart Whooper’a kıyasla yüzde 15 daha az yağlı olan etsiz Whooper’ın kolestrol oranı da yüzde 90 daha düşük.

Burger King, yağ oranındaki farka rağmen, müşterilerinin gerçek ve “yalancı” Whooper köftesi arasındaki farkı anlayamadığını iddia ediyor. Şirket, etsiz burger köftesinin, tıpkı gerçek köfte gibi, “sulu ve kanlı” olduğuna dikkat çekiyor. Bunu “heme” adını taşıyan ve hem ette hem de bitkilerde bulunan bir bileşenin sağladığı belirtiliyor. Etsiz Whooper’ın üstündeki mayonezden ötürü veganlara uygun bir besin olmadığını belirtmekte fayda var.

Burger King etsiz Whooper için tadım testleri düzenleyecek

Burger King, Whooper’ın standart ve etsiz versiyonları arasında bir lezzet farkı olmadığını kanıtlamak için ABD’de eylül ayının başına kadar tadım testleri de gerçekleştirecek.

Burger King etsiz Whooper ile bir ilke imza atmış değil. Daha önce başka fast-food zincirleri de menülerinde “etsiz” hamburgere yer vermişti. Ancak henüz nisan ayında başlanan bir operasyonun 7 binden fazla restorana yayılması, Burger King’in süreci oldukça iyi yürüttüğünü gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER