Eğlence

Burberry Apple Music’te özel bir kanal kuran ilk marka oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-music-tasarim-090615

Apple, çevrim içi müzik servisi Apple Music’e ilk markalı kanalı getirmek için ünlü İngiliz giyim markası Burberry ile işbirliğine gitti. Apple Music’in “Curators” bölümü üzerinden erişilebilecek Burberry kanalında hem ünlü hem de yeni İngiliz müzisyenlere ait canlı performans videoları gösterilecek.

Burberry, Apple Music kanalını 2010’da başlattığı Burberry Acoustic serisi için bir tür eklenti işlevi görecek. Burberry Acoustic ile İngiliz müzik sahnesiyle dirsek temasına geçen şirket, kendisini aynı zamanda bir yaşam tarzı markası olarak konumlama konusunda önemli bir adım atmıştı. Burberry Apple Music kanalının açılışı, 21 Eylülde Londra’da düzenlenecek Burberry kadın giyim defilesi esnasında kaydedilecek özel canlı performans videolarıyla yapılacak.

Apple ve Burberry arasındaki işbirliğinin dikkat çeken bir diğer yönü daha var. Apple’ın perakende ve çevrim içi mağazalarından sorumlu başkan yardımcısı Angela Ahrendts, 2013’te Apple’a katılmadan önce Burberry’de CEO’luk görevini yürütüyordu. Ahrendts’in transferinden bu yana Burberry ve Apple’ın ortak çalışmalar yapabileceğine dair dedikodular konuşuluyordu. Bu dedikodular Apple’ın Apple Watch ile birlikte modaya ilgisini artırmasının ardından biraz daha yüksek sesle duyulmaya başlamıştı. Apple Music ve Burberry arasındaki işbirliğinde Angela Ahrendts’in bir rolü olup olmadığı ise bilinmiyor.

Burberry işbirliği, Apple’ın Apple Music’i Spotify ve diğer rakiplerinden farklı bir noktada konumlamak için denediği bir diğer yolu temsil ediyor. Apple Music’in sanatçılar ve hayranlarının doğrudan iletişim kurmasına izin veren servis içi sosyal ağı Connect ve uluslararası radyo istasyonu Beats 1, Apple Music’i rakiplerinden farklı bir konuma oturtmak için sunulan diğer teklifler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER