Eğlence

Bundesliga gol çizgisi teknolojisini kullanmaya başlıyor

bundesliga-gol-cizgisi-teknolojisi

Almanya Birinci Ligi’nde (Bundesliga) mücadele eden kulüpler, ligde önümüzdeki sezondan itibaren gol çizgisi teknolojisinin kullanılmasına karar verdi. 15 kulüp teknolojinin uygulanmasından yana oy kullanırken, 3 kulüp temsilcisi teknolojinin kullanımına itiraz etti.

Karar Bundesliga kulüp temsilcilerinin bir araya geldiği yıllık toplantıda alındı. Halihazırda İngiltere Premier Ligi’nde de kullanılan “şahin gözü” sistemi, Bundesliga’da mücadele eden tüm takımların stadyumlarına yerleştirilecek. Topa yerleştirilen bir çipten ziyade kameralar üzerine kurulu olan sistemin bir stadyuma kurulum maliyetinin 150 bin avro olacağı belirtildi.

Gol çizgisi teknolojisinin kullanımı geçtiğimiz mart ayında da Alman futbolunun gündemine gelmiş, ancak kulüpler kurulum maliyeti nedeniyle o dönemde bu sisteme karşı çıkmıştı.

Gol çizgisi teknolojisi ilk olarak geçtiğimiz yaz Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda kullanılmıştı. Turnuvanın sona ermesinin ardından İngiltere Premier Ligi de gol çizgisi teknolojisinden faydalanmaya başlamıştı.

Almanya’da geçtiğimiz sezon Bayer Leverkusen ve Hoffenheim arasında oynanan karşılaşmada Leverkusenli Kiessling’in yan ağlara giden kafa vuruşu filedeki bir delikten geçerek kalenin içine girmiş ve hakem gol kararı vermişti. 2015-2016 sezonunda gol çizgisi teknolojisinin uygulanmaya başlamasıyla birlikte Bundesliga’da bu tür ilginç kararların görülmemesi umuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER