Manşetler

Turkcell’de Bülent Aksu dönemi kısa sürdü

turkcell bülent aksu bülent aksu turkcell

Turkcell’de yaklaşık 4,5 yıl boyunca genel müdürlük görevini yürüten Murat Erkan, tam iki hafta önce görevinden ayrıldığını açıklamıştı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Bülent Aksu Turkcell genel müdürü olarak atanmıştı. Ancak Aksu’nun genel müdürlük görevi sadece 10 gün sürdü. Turkcell’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamada, Aksu’nun genel müdürlük görevinin 25 Eylül 2023 itibarıyla sona erdiği açıklandı.

Şirket tarafından KAP’a gönderilen özel durum açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Turkcell Genel Müdürü olarak görev yapan Bülent Aksu’nun görevi, 25 Eylül 2023 tarihinden geçerli olmak üzere sona ermiştir. Turkcell Grubu bünyesinde üst düzey görevler üstlenen Bülent Aksu’ya bundan sonraki iş ve özel yaşamında başarılar diliyoruz.”

Aksu döneminin neden bu kadar kısa sürdüğü ve bu kararın ne için alındığı şu an için belirsizliğini koruyor. Aksu’nun finans alanındaki tecrübesi nedeniyle şirketin bu alandaki yatırımlarını önceliklendirebileceği düşünülmüştü. Ancak bu beklenmedik ayrılığın ardından Turkcell’in yeni rotası konusunda bir şey söylemek pek kolay değil.

Bülent Aksu Turkcell’de kısa süre öncesine kadar yönetim kurulu başkanıydı

Bülent Aksu Turkcell genel müdürlüğüne atanmadan önce 2020’nin mart ayından bu yana Turkcell’in yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu. Aksu, genel müdür olarak atanınca bu göreve Şenol Kazancı getirilmişti. Kazancı, 2021’in nisan ayından bu yana şirkette yönetim kurulu üyeliği yapıyordu.

İLGİLİ HABERLER