Teknoloji

Bukoli faaliyetlerine son veriyor

bukoliBorusan Lojistik iştiraklerinden biri olan Bukoli.com, müşterilerine gönderdiği bir e-posta ile faaliyetlerine son verme kararı aldığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 30 Haziran 2017 tarihine kadar e-ticaret sitelerinden Bukoli opsiyonlu olarak verilen siparişlerin teslimatı sürecek.

E-ticaretin giderek artan hacminden pay alma amacıyla kurulan servis, internetten alışveriş yapanlara kargonun gelmesini beklemekten kurtulmayı vadetmişti. Mahalledeki esnafları bir teslimat noktası olarak kullanan girişim, e-ticaret sitelerinin müşterilerine satın aldıkları ürünleri akşam evlerine giderken veya kendileri için uygun bir zamanda yakınlarındaki bir esnaftan alma fırsatını sunmuştu.

Kendisine ait teslimat noktaları ve kutuları da oluşturan Borusan Lojistik, servis için tüm İstanbul’u kapsayan bir teslimat ağı da kurmuştu. Ancak bütün bu çabalar, servisin ayakta kalması için yeterli olmamış gibi görünüyor.

Bukoli, geçtiğimiz hafta faaliyetlerine son verme kararını duyuran Markafoni’nin de teslimat ortakları arasında yer alıyordu.

Borusan Lojistik: Mevcut pazar koşullarında Bukoli operasyonunu sürdürmek mümkün olmadı

Borusan Lojistik tarafından yapılan açıklamada, 2014’te faaliyete geçen operasyonu tüm taraflar için değer yaratacak biçimde sürdürmenin artık mümkün olmadığı belirtildi. 30 Haziran 2017 tarihine kadar faaliyetlerin devam edeceğini hatırlatan şirket, inovasyona yatırım yapmaktan vazgeçmeyeceğinin de altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER