Ulaşım

Bugatti Baby II ile köklerine geri dönüyor

bugatti baby ii

Bugatti 110. doğum gününü kutlamak için köklerine geri dönüyor. Fransız otomobil üreticisi, aynı zamanda Bugatti Baby olarak da bilinen ünlü yarış arabası Bugatti Type 35‘e modern bir makyaj yapıyor. Sınırlı sayıda üretilen Bugatti Baby II, elektrikli bir aksamla geliyor ve hem çocuklara hem de yetişkinlere özel sürüş modları sunuyor. 30 bin avro karşılığında satılacak olan Bugatti ve Junior Classics imzalı otomobil, Cenevre Otomobil Fuarı’nda gözler önüne çıktı.

Baby II, Bugatti’nin klasik yarış otomobiline bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Orijinal Baby’ye benzer bir gövde tasarımına sahip Baby II, atasının dörtte üçü büyüklüğünde. Üç boyutlu yazıcıdan çıkan bir çerçeveye sahip olan otomobile enerjisini çıkarılabilir lityum iyon pillerden alıyor.

Sadece 500 adet Bugatti Baby II üretilecek

Baby II, iki farklı sürüş moduna sahip. Çocuk modunda otomobilin maksimum hızı 20 kilometreyle sınırlanıyor. Yetişkin modunda ise hız sınırı 45 kilometreye yükseliyor. Bu hızı yeterli bulmayanlar için “Hız Anahtarı” olan opsiyonel bir yükseltme seçeneği de mevcut. Böylelikle sürücüler 10 kW’a kadar güç kullanabilecek ve otomobilin limitlerini zorlayabilecek.

Sadece 500 adet Bugatti Baby II üretilecek. Üretim için çarklar önümüzdeki sonbaharda dönmeye başlayacak.

İLGİLİ HABERLER