Teknoloji

Bu yılın iPhone ve iPod touch güncellemeleri sönük olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın gelecek nesil iPod touch modeli, beyaz renkli yeni bir versiyonun eklenmesi dışında çok fazla değişiklik görmeyebilir. Ming-Chi Kuo adlı bir analistin tedarik zincirindeki kaynaklarına dayanarak yaptığı analiz iPhone 5‘e dair heyecanın üzerine soğuk su dökecek türden tahminler de içeriyor.

Her ne kadar beşinci nesil akıllı telefonla ilgili son sızıntı ve dedikodular kapsamlı bir güncellemenin geleceğini işaret etse de, Kuo’nun tahminlerine göre önümüzde çok daha mütevazi bir güncelleme bizi bekliyor. Kuo’nun kaynkalarına göre gelecek nesil iPhone mevcut iPhone 4 ile hemen hemen aynı tasarıma, iddia edilen daha büyük ekran yerine yine 3.5 inç’lik ekrana sahip olacak. Analist Apple’ın daha önce kendini gösteren “N94” adlı prototipi 512 MB RAM ve iPad 2’de de yer alan Apple A5 çift çekirdekli işlemciyle birlikte çıkarabileceğine inanıyor. Kuo’nun iddiasına göre kamera da değişmeden kalabilir.

Aslında bazı kaynaklar iPhone 4S‘in gerçek iPhone 5’i veya daha düşük fiyatlı bir iPhone modelini saklamak için çıkarılan bir kılıf olduğunu iddia ediyordu. Ne var ki, analist iPhone 4S’ten başka herhangi bir versiyonun üretimine dair izlere rastlamadığını belirtiyor.

Eğer Kuo’nun tahminleri doğruysa, bu durum iPhone almak için daha ince ve daha büyük olduğu çoğu yerde dile getirilen yeni versiyonu bekleyen ya da mevcut iPhone’unu güncellemek isteyenler için hayalkırıklığı yaratacaktır. Ancak Kuo 2012 yılının daha çekici donanımları beraberinde getireceğini, en azından iPod touch’ın önemli bir güncelleme göreceğini iddia ediyor. Bu arada Kuo’nun tahminleri elde ettiği bilgi sızıntıları ve kırıntılarına dayanıyor. Apple sırları saklama konusunda belki bu sefer çok daha sıkı davranıyordur ve sonunda Kuo’nun kaynakları da yanlış duyum almış olabilir.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER