Teknoloji

Bu yıl birden fazla iPad göreceğiz, yeni iPad mini de dahil

2019 ipad

Apple bu yıl içinde en az iki yeni iPad modeli çıkarabilir. Bloomberg‘in haberine göre, bunların arasında 2015 yılından beri yenilenmemiş olan ve diğer iPad’lere göre daha ucuza satılmasını beklediğimiz iPad mini de bulunuyor.

Diğer iPad modelinin de 10 inç ekran, daha hızlı işlemci gibi özelliklere sahip olacağı tahmin ediliyor. Bu iki ürün önümüzdeki ilkbaharda çıkabilir. Büyük ekranlı iPad’de Lightning portunun da korunmaya devam edileceği söyleniyor.

Ayrıca Bloomberg, 2020 ilkbaharında güncellenmiş iPad Pro modelinin çıkmasının planlandığını öne sürüyor. Bu modelle birlikte Apple cihazlarında lazer destekli 3D kameranın da ilk kez kullanabileceğini belirtiyor.

Öte yandan Apple’ın, iOS’in gelecek nesil versiyonu iOS 13 ile birlikte iPad’e odaklanacağı söyleniyor. Bu işletim sisteminde yeni ana ekran ve sekmeli uygulamalar gibi özellikler ve dosya yönetiminde iyileştirmeler gibi, iPad’e has yenilikler bulunacak.

Bu haftanın başlarında Steven Troughton-Smith, iOS 12.2’nin kodlarından dört adet yeni iPad modeline yapılan atıfları ortaya çıkarmıştı. Bu modellerden bir tanesinin de iPad mini olabileceğini söylemişti. MacRumors da Avrasya Ekonomik Komisyonu Veri Tabanı kayıtları içinde yedi yeni iPad modeline dikkat çekmişti.

İLGİLİ HABERLER