Teknoloji

Bu uygulama Galaxy S10’un kamera deliğini pil göstergesine çeviriyor

galaxy s10 energy ring

Samsung Galaxy S10’un ekranının sağ üst köşesinde yer alan kamera deliği ilginç işlevlere ev sahipliği yapabiliyor. Örneğin Energy Ring adı verilen bir özelleştirme uygulaması, bu deliği telefonun pil ömrünü göstermek için kullanıyor.

Android Police sitesinin ortaya çıkardığı uygulama, kamera lensinin etrafına küçük bir halka ekliyor. Bu halkanın rengi, kalınlığı, yönü ve hatta yüzde 25’lik şarj dilimleri bile ayarlanabiliyor. Uygulama ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Ne var ki, bir süre sonra bu uygulamanın rahatsız etmesi gibi bir durum da söz konusu olabilir. Çünkü S10’un kamera deliği, kamerayı çentik olmadan neredeyse tamamen ekranla kaplanmış ön yüze eklemenin bir yöntemi olarak düşünülmüştü. Samsung, bu kamera deliğini mümkün olduğu kadar gizlemeyi tercih ediyor. Energy Ring ise bunu açık biçimde belli ediyor. Neyse ki, göstergeyi rahatsız etme durumunun söz konusu olabileceği; video izleme veya oyun oynama gibi durumlarda kapatabilirsiniz.

Uygulamanın geliştiricisi olan IJP, bir süredir Android için özelleştirilmiş pil göstergeleri geliştiriyor. Galaxy S8 ve S9 cihazları için çıkarılmış Energy Bar da bunların arasında yer alıyor. Ne var ki, Energy Ring uygulaması şimdiye kadar çıkardıkları en iyi uygulama olabilir. Bu uygulama Samsung’un yeni kullanmaya başladığı delikli ekran tasarımının sunduklarından iyi biçimde faydalanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER