Teknoloji

Bu telefon HTC M8 mi, HTC M8 mini mi?

HTC’nin birkaç hafta içinde beklediğimiz amiral gemisi, nam-ı diğer HTC M8’in yanı sıra bir de bu telefonun daha kompakt boyutlara ve düşük profilli teknik özelliklere sahip “mini” versiyonunun varlığından da bahsediliyor. Google+ üzerinden yayınlanan iki fotoğraf bu mini telefonun neye benzeyeceği hakkında ipucu veriyor.

htc-m8-mini-180214

Google+ kullanıcısı M. Helal, paylaştığı iki fotoğraftaki cihazın HTC M8 olduğunu öne sürüyor. Ancak Reddit’teki fanlar bu cihazın HTC M8 mini olduğu konusunda ısrarcı, çünkü daha kısa hoparlör ızgaraları, kameranın üstünde plastik halkanın bulunmaması, NFC’nin eksikliği gibi unsurlar bu şekilde yorumlanmasına neden oluyor. Bu arada HTC’nin içinden aktardığı bilgilerle bilinen geliştirici Shen Ye de sızan fotoğrafların gerçek gibi göründüğü şeklinde yorum yaparken, bu cihazın HTC M8 veya HTC M8 mini’den hangisi olduğuna dair kesin bir yorum yapamayacağını söyledi. Bununla birlikte ikincisinin daha yüksek ihtimal taşıdığını belirtti.

Daha önceki sızıntılar HTC M8 mini’nin 4.5 inç ekran barındıracağını, HTC One mini’deki gibi 4.3 inç ekran ve ekranın altında yer alan kapasitif dokunmatik tuşların bu cihazda bulunmayacağını işaret ediyordu.

Amiral gemisi HTC M8’in mart sonunda New York şehrinde düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacağı söyleniyor. “mini” versiyonu da o etkinlikte tanıtılabilir, ancak tahminler bu cihazın M8 çıktıktan sonraki birkaç ay içinde tanıtılıp piyasaya sürüleceği yönünde.

HTC M8 mini için dört çekirdekli Snapdragon 400 işlemci, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, Bluetooth 4.0, Android 4.4.2, Sense 6.0 gibi özellik tahminleri yapılıyor.

Her ne olursa olsun, bu sızıntıya da şüpheyle yaklaşmakta da fayda var gibi görünüyor.

İlgili >> Reddit, Google+ (M. Helal)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER