Manşetler

Bu Samsung Galaxy Note 2 mi?

Samsung’un Pakistan birimi resmi Facebook sayfası üzerinden yukarıdaki fotoğrafı yayınladı. Fotoğrafın altında ise “Mükemmel manzara Samsung Galaxy S3 ile daha mükemmel hâle geliyor.” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir cümle yer alıyordu. Ancak fotoğrafta yer alan cihazın bir Galaxy S III olmadığı açık. Karşımızda Samsung Galaxy S III gibi kıvrımlı köşelere sahip olan bir cihaz var, ancak ekranın etrafını saran çerçevenin darlığı bunun daha büyük ekranlı başka bir cihaz olduğunu akıllara getiriyor.

Tabii ki, akla gelen ihtimal Samsung Galaxy Note 2. Ekranın etrafındaki ince çerçevenin varlığı ve ana ekran tuşunun bulunmaması bunu düşünmemize neden oluyor. 5.5 inç ekran barındıracağı zaten uzun zamandır dillendiriliyor.  Tüm bunlar birleştirildiğinde yukarıda gördüğünüz cihazın Galaxy Note 2 olma ihtimali artıyor. Bununla birlikte Samsung Pakistan Facebook sayfasının söz konusu fotoğraf yayınlandıktan kısa bir süre sonra kapatılması da ilginç. Acaba sahte bir sayfa mıydı, yoksa yaptıkları hatanın büyüklüğünü farkedip tüm gemileri yakma kararı mı verdiler? Bunu bilemiyoruz. Bu arada birileri Samsung Pakistan Facebook sayfasında fotoğrafın yayınlandığı sayfanın ekran görüntüsünü kayıt altına alınmış. Paylaşmadan geçmeyelim.

Bu arada Korea Times sitesinin belirttiğine göre Samsung Galaxy Note 2’deki 5.5 inç’lik ekran esnek AMOLED teknolojisine sahip olacak. Samsung’un bu hamleyle rakiplerinin önüne geçeceği de belirtiliyor. Ürünün ekranının Kırılmaz Düzlem ve plastik substrat sayesinde kalınlık 0.4 mm kadar azaltılıyor, bunun sonuçlarından biri olarak batarya kapasitesi de artmış oluyor.

Samsung Galaxy Note 2 ile tanışmak için biraz daha beklememiz gerekiyor. Önümüzdeki hafta çarşamba günü ABD’de düzenlenecek etkinlikte bu cihaz tanıtabilir, o olmazsa da IFA 2012 öncesinde düzenlenecek ve Samsung’un şimdiden sözünü verdiği tanıtımı beklemek zorunda kalacağız.

İlgili >> Engadget, Korea Times

İLGİLİ HABERLER