Teknoloji

Bu NFC etiketiyle kablosuz ağlara şifresiz girebilirsiniz

wifi porter ten one design
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple aksesuarları konusunda uzmanlaşan bir şirket olan Ten One Design, WiFi Porter adı verilen küçük, ahşap bir NFC etiketi tanıttı. Bu aksesuar misafirlerin telefonlarını Wi-Fi şebekenize herhangi bir kablosuz ağ adı veya şifresine ihtiyaç duymadan bağlamalarına izin veriyor.

WiFi Porter hem iPhone hem de Android telefonlarını destekliyor. Ancak 2018’den çıkmış iPhone’lar NFC işlevini kullanamayacak. Bağlantı kurmak için bunun yerine, Porter’ın altında bulunan QR kodunu taratmaları gerekecek.

Misafirleriniz ağa bağlanmak için bir uygulamaya ihtiyaç duymayacak olsa da, size WiFi Porter’ın kurulumunu yaparken gerekecek. Telefonunuzu bu etikete ilk kez tıklattığında, uygulamayı indirmenizi sağlayacak bağlantıyı göreceksiniz. Uygulamayı indirip açtıktan sonra telefonunuzu Porter’a yeniden tıklatmanız gerekiyor. Sonrasında da bağlandığınız en son Wi-Fi şebekeleri arasında seçim yapabilir ve insanların da bağlanacağı şekilde ayarlama yapabilirsiniz. Son olarak telefonunuzu yeniden tıklatıp ayarları doğrulamanız ya da daha eski iPhone’larda kullanmak için uygulamadan QR kodunun çıktısını almanız gerekecek.

Bu tür Wi-Fi NFC etiketleri yıllardır var. Ancak WiFi Porter, başka birisinin kablosuz ağına, telefona herhangi bir yardımcı uygulama yüklemeye gerek bıraktırmadan bağlanmayı sağlayan ilk örnek oluyor. Bu tür ürünlerin kahve dükkanlarında veya diğer halka açık yerlerde yaygınlaşması sayesinde, kimse görevliye şifre sormaksızın kablosuz ağa kolaylıkla bağlanabilir.

NFC etiketleri pasif cihazlar olduğu için, WiFi Porter’ın içinde pil yok. Telefonda NFC veya QR kod tarayıcı olduğu sürece bu cihaz işini yapmayı sürdürecektir.

Ten One Design WiFi Porter’ın iki farklı versiyonunu üretiyor. Standart modelin yanı sıra deri kaplamalı ve sınırlı sayıda piyasaya sürülen özel üretim versiyon da bulunuyor. Her ikisi de sırasıyla 39.95 dolar ve 59.95 dolarlık fiyat etiketleriyle yurt dışında satışa sunuldu.

İLGİLİ HABERLER