Manşetler

Bu iPhone 6 bir hafta çalışabiliyor, sizinki de çalışabilecek

iphone-6-yakit-pili-240815

Çoğu iPhone 6 sahibi telefonunu tek bir şarjla bir gün boyunca kullanabiliyorsa, kendisini şanslı hissetmeli. Ancak bu modifiye edilmiş iPhone 6 sahibi olsanız, çok çok daha şanslı olurdunuz, çünkü hidrojen yakıt pilleri sayesinde bu iPhone 6 tam bir hafta şarj edilmeden çalışabiliyor.

Sözünü ettiğimiz modifiye iPhone 6 otomobillerde bulunan hidrojen yakıt pillerinin küçültülmüş bir versiyonunu kullanıyor. Intelligent Energy adlı İngiliz şirket bir hafta çalışabilen iPhone 6’nın mucidi ve şirket geliştirdiği kartuşların fiyatını belirleme aşamasına geldi. Bu satış için de sona yaklaşıldığı anlamına geliyor.

Türünün bu ilk örneği olan akıllı telefonun Apple ile bir arada geliştirildiği de iddia ediliyor, bu teknolojinin yeni iPhone’lara entegre edilebileceği söylense de, buna şimdilik epey bir şüpheyle bakmakta fayda var gibi görünüyor.

Bu iPhone 6 yeniden şarj edilebilir pilini kullanmaya devam ediyor, ancak onu şarj etmek için hidrojen yakıt pilini kullanıyor. Bu yakıt pilinin boyutu küçültüldüğü için normal bir iPhone 6’nın içine, normal pili çıkarmaya gerek duymaksızın rahatlıkla sığdırılabiliyor. Görsel açıdan normal iPhone 6’ya göre tek fark yeterli miktarda su buharını dışarı atmakta yararlanılan küçük bir delik, bir de yakıt pilini yeniden doldurmayı sağlayan özelleştirilmiş kulaklık jakı.

Çok yakında satışa sunulması planlanan aksesuar ise akıllı telefonun altına takılabilecek, tek kullanımlık bir kartuş olacak ve bunun sayesinde cihazı bir hafta boyunca aralıksız çalıştırmak mümkün olacak. Bu çözüm sadece iPhone’da değil, diğer telefonlarda da çalışabilir gibi görünüyor.

Apple’dan bu konuyla ilgili henüz bir yorum gelmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER