Teknoloji

Bu fotoğraftaki aygıt Apple AirPods 3 mü?

apple airpods
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple geçen hafta düzenlediği etkinlikte iPhone 11 serisi akıllı telefonlarını tanıttı. Birçok kullanıcı AirPods 2’nin yenilenmiş versiyonuna dair bilgileri de duymayı bekliyordu. Ne var ki, Apple AirPods 3 modelinden hiçbir şekilde bahsetmedi.

Bu durum şirketin gerçekten böyle bir ürün üzerinde aktif biçimde çalışıp çalışmadığını merak etmemize neden oldu. Ancak sızan bir fotoğraf gelecek nesil kablosuz kulaklık üzerinden çalışmaların sürdüğünü gösteriyor.

Apple, geçtiğimiz mart ayında kablosuz kulaklıklarının ikinci nesil versiyonunu, yani AirPods 2’yi tanıtmıştı. Bu kulaklık yeni bir yonga, Hey Siri kontrolü, yüzde 50 daha uzun konuşma süresi ve opsiyonel olarak sunulan kablosuz şarj kutusuyla birlikte geliyor.

Apple’ın AirPods’un gelecek nesil versiyonu üzerinde çalıştığı söyleniyor. Yeni versiyonda gürültü bastırma ve suya dayanıklılık gibi özellikler bulunacak. AirPods 3 olarak adlandırılan kulaklıkların bu yılın sonlarına doğru çıkabileceği de iddia ediliyordu.

SlashLeaks, Leakspinner rumuzlu bir gönüllüsü yardımıyla elde ettiği AirPods 3’e ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğrafı yayınladı. Fotoğrafta daha küçük boyutlu AirPods kutusu bir akıllı telefonun yanında görünüyor. Bunun dışında herhangi bir detay verilmezken, Leakspinner AirPods kutusunu bir prototip olarak tanımlıyor.

apple airpods 3 sızıntı

AirPods 3 ile ilgili her kafadan bir ses çıkıyor

Görünüşe göre, AirPods 3 çıkışı 2020 yılına kalacak. Bu yeni nesil kulaklıkları Apple’ın iPhone 11 lansman etkinliğinde göremedik. Doğrusu, bu kulaklıkla ilgili olarak dile getirilen belli belirsiz sızıntılar ve birbiriyle tutarlı olmayan haberler işleri biraz daha karmaşık hâle getiriyor. Üstelik iki yeni AirPods modeli üzerinde çalışmaların sürdüğüne dair haberler de suları biraz daha bulandırıyor.

Şu an için Apple’ın satmakta olduğu ikinci nesil AirPods, sahip olduğu özelliklerle ihtiyaçları büyük ölçüde karşılıyor gibi görünüyor. Bu kablosuz kulaklıkla ilgili detayları geçtiğimiz aylarda yayınladığımız AirPods 2 inceleme yazısı ve videosunda bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER