Teknoloji

Bu duvar kağıdı Android telefonun çökmesine neden oluyor

android duvar kağıdı

Daha önce iPhone’larda kilitlenmeye neden olan çeşitli yazılı mesajlara daha önce rastlamıştık. Ancak bu sefer benzer bir sorun Android cihazlarını etkiliyor gibi görünüyor. Bir görseli duvar kağıdı olarak kullanmayı denerseniz, cihazınızda çökmeye neden oluyor. iPhone’da gördüğümüz SMS hatasının aksine, bu sorun sadece görseli duvar kağıdı olarak belirlerseniz yaşanıyor. Yani bu hataya yanlışlıkla veya dalgınlıkla neden olmanız zor görünüyor.

Twitter’ın bilinen akıllı telefon dedikodu ve sızıntı kaynaklarından bir tanesi Ice Universe, pazar günü hesabından paylaştığı uyarıda, Android cihaz kullanıcılarını görselin çekiciliğine kapılıp duvar kağıdı olarak belirlememelerini dile getirdi. Gerçekten de görüntü o kadar güzel görünüyor ki, birçok kişi duvar kağıdı yapmak isteyecektir.

Eğer tehlikeyi göze alıp Android cihazınızda bunu duvar kağıdı olarak belirlerseniz, daha sonra telefonu tamir etmek için çaba ve zaman harcamaya hazır olmalısınız. Android Central’ın belirttiğine göre, gün batımı fotoğrafı herhangi bir Android telefonunda çökmeye neden oluyor. Çünkü düzensiz biçimde kodlanmış bir Google renk profiline sahip ve bu da Android Sistem Arayüzünün çökmesine yol açıyor.

Bu görseli internet tarayıcısında açmak ya da telefona kaydetmek sorun çıkarmıyor. Aslında bu fotoğraf üzerinde gerekli düzenlemeleri yaparsanız, sorunu da çözebilir ve bunu bir duvar kağıdı olarak belirleyebilirsiniz. Ayrıca fotoğrafın ekran görüntüsünü de alarak bunu duvar kağıdı olarak ayarlayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda sıkıntı çıkmayacaktır.

Yukarıda saydığımız yöntemleri denemeden, orijinal dosyayı duvar kağıdı olarak belirlerseniz, o hâlde Android telefonunuzun çökmesi kuvvetle muhtemel görünüyor.

Sorun yaşayanların başvuracağı ilk çözüm telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamak olacaktır. Bu nedenle elinizin altında son zamanlarda alınmış bir yedeğin olması iyi olacaktır. Ayrıca telefonu güvenli modda başlatmayı deneyip daha sonra duvar kağıdını bir başkasıyla değiştirebilirsiniz.

Bunlara ek olarak Android Central başka bir çözüm daha öneriyor. Ancak bunun için özelleştirilmiş bir ROM gerekiyor ya da telefonunuzu root etmelisiniz. Bunlar da normal bir kullanıcının kolaylıkla uygulayabileceği çözümler değil. Bunu gerçekleştirdiğiniz takdirde ise bir geri yükleme uygulamasını kullanarak duvar kağıdı görüntü verisini silebilirsiniz.

Tabii ki, yukarıda dile getirdiğimiz sorunların hepsini önlemek ve çözümleri uygulamak zorunda kalmamak için görseli görmezden gelebilirsiniz. Ya da, gerçekten bir duvar kağıdına ihtiyacınız varsa, ekran görüntüsünü almanız veya gerekli düzenlemeleri yapmanız olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER