Teknoloji

Bu ayın başında getirilen yeni WhatsApp mesaj iletme sınırı etkisini gösteriyor

whatsapp kesintisi nedeni

WhatsApp’ın bu ayın başlarında, platformu üzerinden mesajların yayılma hızını azaltmaya yönelik olarak koyduğu mesaj iletme sınırı sonuçlarını vermeye başladı gibi görünüyor. Facebook’un sahibi olduğu servis, bugün yaptığı açıklamada, ay başında getirdiği yeni kısıtlamanın ardından WhatsApp üzerinden kullanıcıların birbirine ilettiği “yüksek iletimli” mesajların yayılımının yüzde 70 oranında düştüğü kaydedildi.

Temel özelliğindeki en büyük değişikliklerden bir tanesini gerçekleştiren WhatsApp, bu ayın başlarında yaptığı açıklamada platformundaki kullanıcıların kendilerine iletilmiş bir mesajı bir seferde sadece tek bir kişiye veya gruba iletebileceğini açıklamıştı. Daha önce bu sayı beş olarak belirlenmişti. Kısıtlama 7 Nisan tarihinden itibaren dünya çapındaki 2 milyar WhatsApp kullanıcısı için uygulanmaya başlanmıştı.

TechCrunch sitesine bir açıklama gönderen WhatsApp temsilcisi, “Kısa bir süre önce, ‘çok yönlendirilmiş iletiler’i yalnızca bir sohbette paylaşmak için bir sınır getirdik. Bu yeni limiti uygulamaya koyduğundan beri, küresel olarak WhatsApp’tan gönderilen çok yönlendirilmiş mesajların sayısında %70’lik bir azalma oldu.” dedi.

WhatsApp ilk kez benzer bir sınırı 2018 yılında getirmiş ve kullanıcılara bir mesajı bir seferde beşten fazla kişiye veya gruba gönderme imkanını sınırlandırmıştı. Bu ay başında yeni kısıtlamayı getirdiği zaman WhatsApp, iki yıl önce yaptığı değişiklikle birlikte, dünya çapında yönlendirilmiş mesajların gönderilme sayısında yüzde 25’lik azalma olduğunu da açıklamıştı.

Şirketin temsilcisi, değişikliğin WhatsApp’ı kişisel ve kişiye özel görüşmelerin mekanı olarak korumakta yardımcı olduğunu kaydetti. WhatsApp’ın viral mesajlarla mücadele etmede üstüne düşeni yaptığını da dile getirdi.

WhatsApp ve ana şirketi Facebook, son aylarda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede devlet kuruluşlarına, vatandaşlarına erişmekte ve koronavirüs salgınıyla ilgili resmi bilgilerin paylaşılması konusunda destek sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER