Teknoloji

Bu AirPods kılıfları el yapımı

airpods kılıf

AirPods’a sahip olduğum ilk zamanlarda, biraz da yeni bir ürün olmasının verdiği hevesle, zarar görmemesi için ortalıkta bulduğum küçük keselerin bir tanesinin içine atıp taşıyordum. Instagram’da paylaşılan özel AirPods keselerini görünce aklıma o zamanlar geldi.

AirPods aksesuarları Güney Kore’de önemli bir gelir fırsatı hâline gelmiş. Online mağazalar kablosuz kulaklıkların kasasına özel anahtarlıklar, kaplamalar ve kılıflar satıyor. AirPods kasaları için özel olarak yapılmış anahtarlık aksesuarları olsa da, esas yenilik Instagram ve KakaoTalk gibi sosyal ağlar üzerinden el yapımı ürünlerini paylaşan zanaatkârlar ve küçük iş sahiplerinden geliyor.

Bu ürünlerin fiyatları 20 bin won, yani 95 TL civarında değişiyor. El yapımı olduklarını düşündüğümüzde, fiyatların makul olduğunu söyleyebiliriz. Tüm bu kılıfların alt kısmında küçük birer delik var. Bu sayede şarj kablosunu da kasayı kılıftan çıkarmadan bağlamak mümkün oluyor.

Kılıfların tutarı, yurt dışından gümrüksüz alışveriş sınırının altında kalıyor. Instagram üzerinden bu konu etiketini takip ederek seçenekleri görebilir, satıcılarla direkt mesaj üzerinden iletişim kurarak sipariş vermeyi deneyebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER