Teknoloji

Broadcom yöneticisi ASUS G75VW’yi dünyanın ilk 5G Wi-Fi dizüstü bilgisayarı olarak nitelendirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

802.11ac destekli yonga ve ağ yönlendiricilerine dair duyuruları görmeye başlamıştık, ancak bilgisayarların bu yeni kablosuz ağ teknolojisinden ne zaman yararlanmaya başlayacağı konusunda bilinmezlik söz konusuydu. Computex’te konuşan Broadcom Genel Müdür Yardımcısı Michael Hurlston ASUS’un G75VW oyun dizüstü bilgisayarının bu yeni ağ standardını destekleyeceği işaretini verdi ve söz konusu ürünü dünyanın ilk 5G Wi-Fi dizüstü bilgisayarı olarak nitelendirdi.

Aslına bakarsanız, ASUS’un web sitesinde G75VW 802.11n desteği barındırıyor gibi görünüyor, bu nedenle iki şirket bir ürün güncellemesi yapacaktır diye düşünüyoruz. Hurlston’ın söylediğine göre yeni dizüstü bilgisayar çok yakında piyasada olacak ve çift antenli MIMO desteği sayesinde artırılmış bant genişliği sayesinde 800-850Mbps aralığında teorik hızları destekleme yeteneğine erişecek.

Broadcom yöneticisi ASUS’un daha çok 802.11ac uyumlu ürünle karşımıza çıkabileceğini söyledi, buna örnek olarak P8Z7-V serisi anakart ve RT-AC66U kablosuz ağ yönlendiricisi de bulunuyor. Hurlston sözlerini bitirirken akıllı telefonların, tabletlerin ve hatta dijital fotoğraf makinelerinin de 2013 itibariyle bu yeni ağ standardını destekleyeceğini söyledi.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER