Teknoloji

Broadcom Qualcomm’u satın almak için yönetim kuruluna sızmaya çalışıyor

broadcom qualcommBroadcom Qualcomm için yaklaşık 130 milyar dolarlık bir teklif sunmuş, ancak bu teklifi Qualcomm’un herhangi bir işareti veya rızası olmadan yapmıştı. Satıcının rızası olmadan yapılan bu satın alma girişimi, önümüzdeki dönemde bir “ele geçirme” çabasına dönüşecek gibi görünüyor.

Qualcomm, Broadcom tarafından sunulan büyük teklifi bir süre önce resmen geri çevirmişti. Broadcom, aldığı olumsuz cevaba rağmen, bu işin peşini bırakmayacak gibi görünüyor. Süreci yakından takip eden kaynakların verdiği bilgiye göre, Broadcom amacına ulaşmak için Qualcomm’un yönetim kuruluna sızmaya çalışacak. Şirketin Qualcomm’un yönetim kurulu için aday göstereceği isimleri bugün itibarıyla açıklayacağı söyleniyor.

Qualcomm’un hissedarları şirketin mevcut yönetim kurulu üyeleri ve Broadcom tarafından aday gösterilen isimler arasında oylama yapacak. Hissedarlar kendi kasalarına öncelik verdiği takdirde Broadcom tarafından aday gösterilen isimlerin yönetim kuruluna seçilmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Broadcom’un adayları Qualcomm’un yönetim kuruluna girdikleri takdirde satış süreci sonuçlanana kadar yönetimde kalacak. Reuters’in haberine göre, Qualcomm’un Broadcom’a satışının yetkili makamlar tarafından onaylanması 1 yıldan uzun sürebilir.

Broadcom’un Qualcomm’a sunduğu teklifi yükseltme gibi bir planının olmadığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Daha yüksek teklifin yönetim kurulu seçiminin sonucuna göre mart ayının sonunda yapılabileceği belirtiliyor. Bu noktada yönetim kurulu seçiminin de 6 Mart 2018’de gerçekleştirileceğini hatırlatmakta fayda var. Eğer seçimde Qualcomm’un mevcut yönetim kurulu değişmezse Broadcom’un teklifi artırma yoluna gitmesi bekleniyor.

Qualcomm’un hisselerinin yüzde 77’lik kısmı farklı türden yatırım fonlarının elinde bulunuyor. Bunun Broadcom için iyi haber olduğu söylenebilir. Çünkü söz konusu fonların öncelikli görevi, yatırımcılarına en yüksek kazancı sağlamak adına Qualcomm hisselerini yüksek kâr ile satmak. Eğer Broadcom teklifi mart ayından önce yükseltirse, yönetim kurulu seçimi öncesinde elini ciddi ölçüde güçlendirebilir.

Broadcom Qualcomm için ne teklif ediyor?

Broadcom Qualcomm için hâli hazırda hisse başına 60 dolarlık nakit ve 10 dolarlık Broadcom hissesi teklif ediyor. Qualcomm hisseleri hâli hazırda 65.49 dolardan işlem görüyor. Broadcom ise son işlem gününü 271.56 dolar ile kapattı. Broadcom’un şansını artırmak için verdiği teklifi daha yüksek bir seviyeye çekmesinin gerektiğini görmek zor değil.

İLGİLİ HABERLER