Teknoloji

Yatırım danışmanları Broadcom ve Qualcomm’un görüşmeyi sürdürmesini tavsiye ediyor

qualcomm

broadcom qualcommBroadcom Qualcomm için yaptığı ilk teklifin reddedilmesinden kısa bir süre sonra yeni bir teklif sunmuştu. Söz konusu teklifte her bir Qualcomm hissesi için 60 dolar nakit ve 22 dolar değerinde Broadcom hissesi önerilmişti. Broadcom tarafından “en iyi ve son” olarak nitelenen bu teklif de Qualcomm tarafından geri çevrilmişti.

Qualcomm, teklifi geri çevirmesine rağmen Broadcom ile masaya oturmayı kabul etmişti. Broadcom ise bir yandan masaya oturmaya hazırlanırken, diğer taraftan da Qualcomm’un yönetim kurulunu ele geçirmek için düğmeye basmıştı. Süreci yakından takip eden yatırım danışmanlığı şirketi ISS, Qualcomm’un hissedarlarına ve Broadcom’a sürece ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Qualcomm’un 11 kişilik yönetim kurulunun yenileme seçimi 6 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Broadcom, söz konusu seçimde yönetim kurulu için 6 ismi aday gösterdi. Bu 6 ismin tamamının yönetim kuruluna girmesi durumunda Qualcomm’un yönetim kurulu Broadcom’un kontrolüne geçmiş olacak. Bu da toplam değeri 146.4 milyar dolar olan satın alma teklifinin kabul edilmesini kolaylaştıracak. Bu planın işlememesi durumunda Broadcom’un satın alma yönündeki isteğinden tamamen vazgeçebileceği belirtiliyor.

ISS, Qualcomm’un yatırımcılarına Broadcom’un adaylarından sadece dördünü seçmelerini tavsiye etti. Yatırım danışmanlığı şirketi, tarafların oturup konuşmasının Qualcomm’un hissedarları için en iyi sonuçları vereceğini belirtti. ISS, 4 adet Broadcom ve 7 adet Qualcomm temsilcisinden oluşan bir kurulun iki taraf için de esneklik gösterebileceğine dikkat çekti.

Broadcom Qualcomm’a satışın onaylanmaması durumunda ödeyeceği rakamı yükseltti

Qualcomm ve Broadcom arasında ilk görüşme, geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirildi. Qualcomm’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, mevzuatla ilgili konularda bazı ilerlemelerin kaydedildiği belirtilirken, mevzuata dair risklerin hâlâ çok yüksek olduğunun altı çizildi. Qualcomm olası bir anlaşmanın gerekli kurumlar tarafından onaylanmamasının kendisine ciddi anlamda zarar vereceğine dair endişelerini daha önce de açık biçimde ifade etmişti. Bu endişeye kulak veren Broadcom’un anlaşmanın onaylanmaması durumunda Qualcomm’a ödeyeceği rakamı 8 milyar dolara çıkardığı söyleniyor. Sürecin ilerleyişine dair belirsizlikler devam ederken, Broadcom Qualcomm’un sahibi olmak için oldukça sabırlı davranmak zorunda gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER