Teknoloji

Broadcom NetLogic Microsystems’i satın aldı, yongaset alanında tecrübesini arttırdı

Broadcom, NetLogic Microsystems adlı şirketi yaklaşık 3.7 milyar değerindeki bir anlaşma karşılığında satın aldığını duyurdu. Bu satın alma sonucunda ilk şirket mevcut kablosuz yongaset işine ikincinin elinde bulunan çeşitli işlemci teknolojilerini eklemiş olacak.

NetLogic Microsystem genellikle bilgi tabanlı işlemcileri, çok çekirdekli gömülü işlemcileri ve dijital ön uç işlemcileriyle tanınıyor. Broadcom bu satın almayla birlikte Qualcomm gibi diğer yongaüstü sistem üreticilerine karşı rekabette destek kazanmış oluyor. Broadcom’un icra kurulu başkanı Scott McGregor satın almayla ilgili oalrak “Artık Broadcom entegre, uçtan uca iletişim ve ağ altyapıları için işlemci platformları konusunda daha iyi bir konuma geldi.” diye konuştu. Broadcom daha önce BCM2157 gibi referans platformlarla akıllı telefon segmentine girmeye çalışmıştı. Ancak şimdiye kadar daha çok Bluetooth, 3G, 4G ve diğer bağlantı yöntemlerini tek bir pakete toplayan kablosuz yongalarıyla biliniyordu.

NVIDIA ve Qualcomm yongaüstü sistem arenasında hakimiyeti ellerinde bulunduruyor. Broadcom ise elde ettiği ek işlemci tecrübesi yardımıyla bu ikiliyle daha güçlü bir şekilde rekabet etmeyi umuyor. Broadcom ve NetLogic Microsystems arasındaki anlaşmanın 2012’nin ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. İşbirliğinin ilk meyvelerini ne zaman göreceğimiz ise henüz belli değil.

İlgili – Broadcom

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER