Bilim

British Airways coronavirus nedeniyle Çin uçuşlarını durdurdu

british airways

İngiliz havayolu şirketi British Airways, coronavirus tehdidi nedeniyle Çin anakarasına yaptığı tüm direkt uçuşları durdurma kararı aldı. Şirket tarafından e-posta yoluyla yolculara gönderilen açıklamada, “Oluşan sıkıntılı durum nedeniyle müşterilerimizden özür diliyoruz. Ancak müşterilerimizin ve mürettebatımızın güvenliği daima önceliğimiz olmuştur.” ifadeleri kullanıldı.

British Airways’in Hong Kong’a yaptığı seferler ise şu an için devam ediyor. Bloomberg’in haberine göre, şirket Çin uçuşlarını durdurma kararını İngiliz yetkililerden daha fazla bilgi alıncaya kadar sürdürecek.

British Airways, Çin uçuşlarını durduran ilk havayolu şirketi değil. Amerikalı United Airlines da bazı Çin uçuşlarını durdurma kararı almıştı. Ancak United Airlines kararın “talepteki belirgin düşüş” nedeniyle alındığını belirtmişti. British Airways’in kararında ise güvenlik kaygıları öne çıkıyor.

British Airways kararı sürpriz değil

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, bir süre önce İngiliz vatandaşlarına zorunlu olmayan haller dışında Çin’e seyahat etmemeleri yönünde uyarıda bulunmuştu. İngiltere, hâlihazırda Wuhan ve Hubai eyaletinde bulunan vatandaşlarını ülkeden çıkarmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla British Airways’in kararına çok da şaşırmamak gerekiyor.

Son verilere göre, onaylanmış coronavirus vakalarının sayısı 6 bini geçmiş durumda. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 132.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER