Teknoloji

Britanya’da Windows Phone Symbian’ı geride bıraktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-lumia-900-on-inceleme-00001

Bir piyasaya araştırma şirketi olan Kantar Worldpanel tarafından hazırlanan verilere göre Büyük Britanya’daki Windows Phone satışları geçtiğimiz ay Symbian satışlarını geride bırakmış. Microsoft’un Ekim 2010’da çıkardığı ve çeşitli üreticilerin cihazlarında karşımıza çıkan bu işletim sistemi Nokia’nın Symbian platformunu ilk kez geride bırakmış oldu.

Kantar Worldpanel’e göre Britanya’daki akıllı telefon alıcılarının yüzde 2.5’i Windows Phone’u tercih etti. Yıl sonu döneminde cihaz satın alanlarla yapılan röportajlara göre, Nokia Lumia 800 ise Avrupa genelindeki Windows Phone satışlarının yüzde 87’lik bir oranını oluşturuyor. Microsoft Windows Phone satış rakamlarıyla ilgili bilgiler paylaşmıyor, ancak Nokia’nın geçtiğimiz ayın sonunda belirttiğine göre 1 milyonun üzerinde Lumia cihazı satılmıştı.

Windows Phone cihazları henüz Türkiye’ye tam olarak gelmedi. LG’nin geçen yılın sonunda Vodafone ile birlikte piyasaya sürdüğü Optimus 7 dışında bir Windows Phone cihazı görmedik. Ancak bu yılın ilerleyen aylarında, Tango ile birlikte gelen ek dil destekleri sayesinde Windows Phone cihazlarını da Türkiye’de görmeyi bekliyoruz. Tabii bu işe Nokia’nın önderlik etmesi de beklentiler arasında.

İlgili – Bloomberg

 

 

 

İLGİLİ HABERLER