Teknoloji

Brezilya’nın Dünya Kupası’na vedası Twitter’da en çok konuşulan spor olayı oldu

brezilya-dunya-kupasi-taraftar-090714

Almanya’nın Brezilya’yı 7-1 gibi inanılması güç bir skorla mağlup etmesi, sosyal medya için de rekorları beraberinde getirdi. The Next Web’de yer alan habere göre, Twitter kullanıcıları maç boyunca maçla ilgili olarak 35.6 milyon tweet attı. Bu da tarihi müsabakayı Twitter’da bugüne kadar en çok konuşulan spor olayı haline getirdi.

Rekorun bir önceki sahibiyse yine 2014 Dünya Kupası’nda Brezilya ve Şili arasında oynanan ikinci tur karşılaşmasıydı. Bu maçta 16.4 milyon olan tweet sayısının dünkü karşılaşmada 35.6 milyona ulaşmasını futbolseverlerin şaşkınlığının somut bir göstergesi olarak değerlendirmek yanlış olmayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Almanya’nın tarihi zaferi Facebook’ta büyük ses getirdi

29. dakikada Sami Khedira’nın ayağından gelen beşinci Almanya golünün ardından atılan 580 bin 166 tweet de Twitter için yeni bir rekor anlamına geliyor. Bu alandaki geçmiş rekor da dakikada atılan 389 bin tweet ile Brezilya ile Şili arasındaki ikinci tur müsabakasına aitti. Bu akşam Arjantin ve Hollanda arasında oynanacak yarı final maçı ve pazar günü oynanacak finalin ardından bu rekorların tekrar el değiştirebileceğini unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER