Teknoloji

Office Online için Box Office dokümanlarını bulutta düzenlemeye izin veriyor

box-office-online-170615

Çevrim içi bulut depolama servisi Box, Microsoft Office 365’in resmi bulut depolama partnerleri arasına katıldı. Bu işbirliği çerçevesinde Box kullanıcıları, kapsamlı Office Online entegrasyonunun getirdiği imkanlardan faydalanabilecek. Bulutunda 1 milyardan fazla Microsoft Office dokümanının bulunduğunu belirten Box, bu dosyalara daha kolay erişim ve dosyaların daha kolay paylaşılabilmesi adına Office Online için Box adını taşıyan bir platform oluşturdu. Bu yeni servis sayesinde Box’ta saklanan Office dokümanları için Office Online’ın gelişmiş düzenleme araçlarından faydalanılabilecek.

Kullanıcılar web tarayıcıları aracılığıyla farklı cihazlar üzerinden Office dosyalarına erişebilecek; aynı zamanda yeni Office dosyası oluşturma ve yükleme işlemlerini de gerçekleştirebilecek. Office Online için Box servisini kullananların Office görevlerini tamamlamak için bilgisayara yüklü bir uygulama açmalarına da gerek olmayacak.

Box, geçtiğimiz nisan ayında yayınladığı yazılım geliştirme setiyle kapılarını yazılımcılara açmıştı. Microsoft, Box’ın açtığı bu kapıdan giren ilk büyük şirket oldu ve Box’a kullanıcılarına yeni özellikler sunma imkanını sağladı.

İLGİLİ HABERLER