Teknoloji

Box geliştirilmiş arama ve dosya düzenleme işlevlerini kullanıma sunuyor

Skydrive, iCloud, Amazon Cloud Drive, Google Drive gibi büyük şirketlerin desteğini alan servislerin yer aldığı bulut depolama arenasında bir de Dropbox veya Box gibi bu oyuna biraz daha önce başlamış ve belirli bir kullanıcı kitlesine erişmiş servisler bulunuyor. Bunlardan Box duyurduğu birtakım yeniliklerle rekabette geride kalmamak için bir şeyler yapmakta olduğunu gösterdi.

Şirketlere özel kurumsal platformda yapılan değişiklikler kapsamında portalın başlık bölümü yeniden tasarlandı, arama işlevini ve navigasyonu kolaylaştırıcı bazı düzenlemeler yapıldı. Artık kullanıcılar aynı şirket içindeki kullanıcıları daha kolay bulabilecek. Box Edit olarak adlandırılan ve beta sürecinden daha yeni çıkan bir özellik sayesinde yeni dosyalar oluşturma, bunları düzenleme, düzenlenen dosyayı bulut içerisine kaydetme gibi fonksiyonlar sunuluyor. Öte yandan bulut depolama deneyiminde sosyal işlevler de unutulmamış. Eklenen “beğen” özelliği sayesinde en popüler dosyaların veya süreçlerin de kolaylıkla farkedilmesi sağlanıyor.

Box çatısı altında duyurulan bu yeniliklerin önümüzdeki haftalarda faaliyete geçirilmesi bekleniyor. Yukarıda listelediğimiz yenilikleri daha yakından görmek için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

İlgili >>Box

İLGİLİ HABERLER