Teknoloji

Boston Dynamics’in Spot robotu Rolling Stones’a selam gönderiyor – Video

boston dynamics spot

Boston Dynamics, The Rolling Stones’un 1981 yılındaki hitleri Start Me Up‘ın ikonik müzik videosuna bir övgü niteliğinde bir video yayınladı. Grup üyelerinin yerini şirketin dört ayaklı Spot robotları aldı.

Daha açık bir ifadeyle, bu video hem Spot’un hareketliliğinin hem de Boston Dynamics’in robotlarını gerçek hayattan aktiviteleri yerine getirmeye yönelik süregelen amacının bir göstergesidir.

Ancak Boston Dynamics’in kendisi robotlarını; fabrikalara, enerji santrallerine, madenlere ve benzerlerine, araştırma ve denetleme amaçlı araçlar olarak satmakta daha ilgili görünüyor. Şirketin YouTube kanalına baktığımızda da, son videoların ilginç halkla ilişkiler çalışmalarından daha çok, robotun ticari faaliyetleriyle ilgili olduğu görülüyor.

Tabii ki, robotların askeri/kolluk kuvvetlerinin içinde konuşlandırılması söz konusu olduğunda Boston Dynamics olaya dahil olmaya çalışıyor. Örneğin, ABD’nin New York şehrinde polislere yardımcı olacak Spot robotları tedarik ediyor. Hatta bunları Fransa ordusu da denemişti. Ancak bunu yaparken robotlarda silahların bulunmayacağı politikasını da göz ardı etmiyor.

Bundan yıllar sonra, bu tür robot köpekler insanların yaptığı birçok işi yerine getirmeye başladığında, onların bir zamanlar dansçı olma hayalleri kurduğunu unutmayın.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER