Teknoloji

Stretch: Boston Dynamics’ten depo yönetimine yardım edecek yeni robot

boston dynamics stretch

Boston Dynamics, Stretch adını taşıyan yeni robotunu gözler önüne çıkardı. Stretch, Boston Dynamics’in şimdiye kadar tanıttığı robotlara kıyasla daha “sıkıcı” işler yapabiliyor. Spot ve Atlas, ters taklaları ve dans yetenekleriyle manşete çıkarken; Stretch’in öncelikli amacı olarak depolardaki büyük kutuları hareket ettirmek öne çıkıyor.

Spot veya Atlas’a kıyasla daha pratik bir tasarıma sahip olan Stretch, her şeye rağmen Boston Dynamics’in elinden çıkan bir robot olduğunu gösteriyor. Kare şeklindeki tekerlekli bazı, kamera ve sensörlerin bulunduğu “algı direği”, yedi dereceli hareket özgürlüğüne sahip çok eklemli robot kol ve 22,5 kilogramlık kutuları kaldırabilen tutucu el Stretch’in özellikleri arasında bulunuyor.

Stretch’in ticari kullanım amacıyla tasarlanan bir robota göre “inovatif” olduğu söylenebilir. Depolarda bulunan robotlara kıyasla otonom olarak hareket edebilen Stretch’in depolarda yükleme, boşaltma ve taşıma amacıyla kullanabileceği belirtildi. Boston Dynamics, yeni robotu sayesinde depo veya kamyon yükleme-boşaltma işleminin çok daha hızlı şekilde tamamlanabileceğini vurguluyor.

Depoların büyük çoğunluğunda otomasyon uygulaması söz konusu değil. Dolayısıyla Boston Dynamics, Stretch ile birlikte geniş bir kitleye ulaşabilir. Şirket daha önce Handle isimli bir depo robotu prototipi geliştirse de, söz konusu modelin yeterince hızlı çalışmaması nedeniyle askıya alındığı belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER