Teknoloji

Boston Dynamics bu sefer de zürafa boyunlu robot yaptı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in sahibi olduğu Boston Dynamics, ilginç robotlar yapmaya devam ediyor. Alphabet tarafından satılması gündemde olan şirket, BigDog ve diğer etkileyici makinelerinin yanına bir yenisini daha ekledi ve Spot robotunun tamamen elektrikli, küçük versiyonunu tanıttı.

boston dynamics“Zürafa boyunlu” olması, küçük Spot’un farklı özellikleri arasında yer alıyor. Boynunun esnek yapısı sayesinde SpotMini, bir bardağı lavabodan alıp bulaşık makinesine yerleştirebiliyor. Bu görevi oldukça sevimli biçimde gerçekleştirdiği görülen SpotMini, işlevselliğini de kanıtlamış oluyor.

boston dynamics Şirket tarafından paylaşılan görsellerden birinde, SpotMini’nin insanların elindeki meşrubat kutularını da kapabildiği de görülüyor.

boston dynamicsBoston Dynamics tarafından üretilen robotlar, sert bir darbe aldıklarında bile yıkılmamalarıyla tanınıyor. Ancak bu durum robotların hiç yere düşmeyeceği anlamına gelmiyor. Paylaşılan görsellerde SpotMini’nin çizgi kahramanlar gibi muz kabuğuna basınca yere kapaklanabildiği gözler önüne seriliyor. Bu görüntü göze oldukça komik geliyor.

Boston Dynamics ile Toyota ilgileniyor

Robot üreticisi geliştirdiği projelerle kamuoyunun dikkatini çekse de, Alphabet şirketin satışını ciddi anlamda değerlendiriyor. Potansiyel alıcılar arasında ise Toyota ön plana çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER