Manşetler

Boston Dynamics SpotMini’nin yeni versiyonunu göstermeye hazırlanıyor – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Artık Japon telekomünikasyon ve teknoloji devi SoftBank’in bir iştiraki olan robot yapımcısı Boston Dynamics, yayınladığı kısa bir YouTube videosuyla SpotMini adlı robotounun yeni ve daha gelişmiş bir versiyonunun ön gösterimini gerçekleştirdi.

SpotMini ilk kez Haziran 2016’da gösterilmişti. O zamanlar zürafaya benzer bir görünüme sahip olan bu robot evdeki günlük işleri gerçekleştirmek için programlanmıştı, ancak bir hayli yavaş iş görüyordu. Hatta videonun bir bölümünde yerde duran muz kabuklarına basıp düşüyor, ancak kalkmayı başarıyordu.

Şimdi kısa gösterimi yapılan yeni SpotMini ise daha çekici görünüme sahip. Çekidüzen verilmiş görünümüyle animasyon filmlerinde gördüğümüz robotlara biraz daha benziyor. Bacakları ve gövdeyi kaplayan açık sarı renkli plakaların da bunda büyük payı var gibi görünüyor. Bununla birlikte yeni robotun vücut hareketleri de mükemmel derecede akıcı görünüyor.

Boston Dynamics’in günlük hayatta rol alacak, hayvanlardan ilham alan ve bir hayli gerçekçi görünüp hareket eden robotlara doğru gerçekleştirdiği yürüyüşte aldığı mesafeyi yayınlanan videolarla görme şansını elde ediyoruz.

Videoda SpotMini için “çok yakında” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir ifade kullanılıyor. Acaba bununla yakında çıkacak bir SoftBank ürününden mi bahsediliyor, yoksa Boston Dynamics çok yakında yayınlanacağı, daha uzun bir videonun işaretini mi veriyor? Bu sorunun cevabını çok yakında alırız.

İLGİLİ HABERLER