Manşetler

Boston Dynamics SpotMini robot köpeğini 2019’da piyasaya sürecek

boston dynamics hyundai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

boston dynamics spotminiDaha öncesinde Google’ın çatısı altında faaliyet gösteren robotik şirketi Boston Dynamics, insanlara ve hayvanlara benzeyen gelişmiş robotlarıyla tanınıyor. Şirket geçtiğimiz şubat ayında yayınladığı videolarla SpotMini adını taşıyan robotunun yeteneklerini sergilemişti. Boston Dynamics SpotMini robotunun satışına önümüzdeki yıl başlayacağını açıkladı.

Kaliforniya’da düzenlenen bir robotik konferansında konuşan Boston Dynamics’in kurucusu Marc Reibert, SpotMini’nin hâli hazırda ön üretim safhasında olduğunu belirtti. Reibert geniş ölçekli üretime başlamayı ve 2019’un ortaları itibarıyla SpotMini’yi satışa sunmayı planladıklarını dile getirdi.

30 kilogram ağırlığındaki dört ayaklı robot, tek bir şarjla 90 dakika boyunca çalışabiliyor. Yarı otonom olarak hareket edebilen SpotMini, kameralarının yardımıyla tamamen bağımsız olarak da yolunu bulabiliyor.

SpotMini’yi iş amaçlı olarak bir ofise ya da eve girebilecek şekilde tasarladıklarını belirten Reibert, üçüncü tarafların robotu kendi ihtiyaçları doğrultusunda programlayabileceklerinin altını çizdi.

Boston Dynamics Spot Mini’nin fiyatı konusunda şimdilik bir işaret veya ipucu vermedi. Ancak robotun ilk etapta endüstriyel amaçlarla kullanım için satışa sunulacağı biliniyor. Dolayısıyla robotu “mekanik bir evcil hayvan” olarak satın almak isteyenlerin biraz daha sabırlı olması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER