Teknoloji

Boston Dynamics’in robotu Spot Mini’nin son marifetini görün – Video

boston dynamics spot mini
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Boston Dynamics SpotMini robotunun yeni bir numarasını gösterdi. Bir robot ordusu, vitesi boşa alınmış büyük bir aracı çekiyor. On adet robot bir arada çalışarak işin gerçekleştirilmesini sağlıyor. Bu son örnek, dört ayaklı robotun var olan nesneleri kaldırma, kapıları açma, basamaklardan çıkma veya gerçek hayattakine çok benzer hareketler yapma gibi yeteneklerinin arasına bir yenisini ekliyor.

Günün büyük haberi ise SpotMini’nin üretim hattından çıkması oluyor. Boston Dynamics, bu robotun çok yakında çeşitli uygulamalar için kullanılabileceğini duyurdu. Robotun fiyatı henüz açıklanmadı, ancak bir son kullanıcı ürünü olmasını beklemiyoruz.

SpotMini ilk kez 2017’de gösterilmişti. Bu robot için açılan özel sayfa bazı özelliklerini de gösteriyor. Tamamen elektrikli robot, tek bir şarjla 90 dakika çalışabiliyor. 14 kilogram yük taşıma kapasitesine sahip ki, bu da ağırlığının yarısına denk geliyor. Boston Dynamics’in bir diğer robotu olan Spot’tan farklı olarak, Spot Mini çok daha küçük bir robot. 84 santimetre boyundaki bu robot, büyük bir köpek kadar uzun görünüyor.

Her ne kadar bu robotu yakın zamanda satın alma şansımız olmasa da, Spot Mini gerçekten de bitmiş bir ürün gibi görünüyor. Akıllı bir girişimci, bu robotlardan birkaç tane satın alıp yolda kalanlara çekim hizmeti verebilir.

İLGİLİ HABERLER