Manşetler

Boston Dynamics’in robotu kapıyı açıyor, arkadaşı için onu tutuyor – Video

Boston Dynamics, yaptığı ilgi çekici ve bir o kadar da ürkütücü robot çalışmalarıyla ara sıra teknoloji dünyasının gündeminde yer bulmayı başarıyor. Şirketin YouTube kanalında yayınlanan en son video, geçtiğimiz kasım ayında gösterimi yapılan, Spot Mini adlı, köpek benzeri dört ayaklı robotun güncellenmiş bir versiyonu oldu. Bu sefer robotun kapıları açmayı ve başka bir robotun geçmesi için tutmayı öğrendiğini görüyoruz.

Aslında Boston Dynamics’in robotları daha önce de kapıları açıyordu, ancak bu sefer durum biraz daha farklı. Eklemli bir kol ve kıskaç yardımıyla, tıpkı orijinal videoda bulaşıkların makineye yerleştirilmesi gibi, yeni SpotMini kapı kolunun yerini buluyor, kapıyı açıyor, daha sonra onu tutarak kol taşımayan robotun geçişine izin veriyor. Daha sonra da kapıyı tutmaya devam ederek kendisi de içeri giriyor. 2016 yılında gördüğümüz Atlas adlı robot da itilebilir bir kapıyı kolaylıkla açıyordu, ancak bu gördüğümüz son örnek diğerinden biraz daha etkileyici görünüyor.

Robotlar giderek insanlara ve hayvanlara benziyor, onların hareketlerini taklit ediyor. Bu durum onları biraz daha ürkütücü hâle getiriyor. Robotların kapı kolunu bulup kapıyı açmak gibi daha karmaşık işleri yapmaya başladığını görmek, işlerin ne kadar ilerlediğini gösteriyor. Demek ki, Softbank’in Boston Dynamics’i 100 milyon dolar civarında bir para karşılığında satın almasının bir nedeni varmış.

İLGİLİ HABERLER