Teknoloji

Hyundai’den Boston Dynamics’in robot köpeği Spot’a yeni görev

boston dynamics spot

Hyundai’nin satın aldığı Boston Dynamics, Spot adını taşıyan meşhur robot köpeği için yeni bir görev daha buldu. Ancak bu görevin Spot’un geçmiş maceralarına kıyasla biraz daha sakin bir nitelikte olduğu söylenebilir.

Hyundai, robotu Güney Kore’de bulunan bir Kia fabrikasında tesisin çalışan güvenliğini denetlemesi için test ediyor. Bu test, Hyundai’nin Boston Dynamics’i satın almasından sonra iki şirket arasındaki ilk ortak çalışma olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Hyundai’nin paylaştığı videoda Spot daha önceki videolarına kıyasla farklı görünüyor. Şirketin robot laboratuvarı tarafından Spot’un sırtına yerleştirilen ekstra donanımlar göze çarpıyor. Burada termal kamera, LiDAR sensörler ve ekstra yapay zekâ görevleri için daha güçlü bir işlemci birimi bulunuyor.

Geliştirilmiş yapay zekâ sayesinde Spot’un insanları tespit etmesi, sıcaklığı takip etmesi ve yangın risklerini kontrol etmesi sağlanıyor. Güvenli bir web sayfası ise fabrika personelinin robotu uzaktan yönetmesini mümkün kılıyor.

Hyundai’den yapılan açıklamada, Boston Dynamics Spot robotun fabrikalarda gece bekçisi olarak görevlendirmesinin uygunluğunun da test edildiği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER